Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Un miler de treballadors del sector carni de l’àrea de Lleida són falsos autònoms

La UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida han dut a terme aquest dimecres al migdia una concentració a la plaça de la Llotja de Lleida per denunciar les falses cooperatives i els falsos autònoms que cada dia creixen a la demarcació de Lleida. La mobilització s’ha convocat aprofitant el XVIII Congrés Aecoc de Productes Càrnics i Elaborats, que reuneix uns 400 professionals del sector.
ugt-carnic‘No a les falses cooperatives’, ‘volem treballar’, ‘explotadors de la classe treballadora’ i ‘no són esclaus’ són alguns dels càntics que s’han pogut sentir durant la protesta.
“No ens cansarem de lluitar per acabar amb les falses cooperatives, que cada dia són més”, ha explicat Antonio Rodríguez, secretari general de la FICA, la Federació d’Indústria, Construcció i Agroalimentació de la UGT. “No podem permetre que la patronal no es vulgui asseure amb nosaltres i que els treballadors cada dia tinguin menys drets”, ha apuntat. I es que segons Rodríguez, els falsos autònoms treballen jornades de més de 12 hores diàries, inclosos dissabtes i festius; no tenen dret a atur; i si parlen o es queixen, els fan fora del seu lloc de treball. Unes condicions laborals que afecten a un miler de treballadors del sector carni a la demarcació de Lleida. I aquesta situació no pot continuar així. “No pararem fins que es normalitzi la situació i aconseguim que tots els treballadors tinguin els mateix drets”, ha finalitzat Rodríguez.

Leave a comment