Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ultimàtum de la UGT-Terres de Lleida a FECOM: Conveni o mobilitzacions

rebaixesLa Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) de la UGT-Terres de Lleida rebutja que el conveni de Comerç de Lleida no tingui cap increment salarial, tal com defensa la patronal FECOM. “No podem acceptar un any de conveni amb congelació salarial, ja que entenem que no és just per a les persones treballadores del sector, ni tampoc és la realitat en la qual es troba el sector“, apunta Carme Valls, secretària d’Organització de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida.

En aquest sentit, Valls assegura que “en època de pandèmia, les persones treballadores han estat i estan en primera línia, donant servei i atenció a la ciutadania com a serveis essencials. És per això, que no és admissible que les seves condicions econòmiques es vegin perjudicades, retallades o minorades”.

Exposar-se a la Covid-19, prestant treball i servei als clients, ha afectat la salut de totes les treballadores i els treballadors del sector, i en conseqüència, el seu entorn familiar. La pandèmia també ha potenciat l’augment de la càrrega de treball. Per tot això, el sindicat considera que s’ha de tenir un reconeixement públic i notori per tot el personal, que es reflecteixi en unes condicions econòmiques dignes per les circumstàncies actuals que vivim.

És per això que, com a última proposta dins el diàleg en la negociació del conveni de Comerç de Lleida, la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida ha proposat dos anys de conveni (2020-2021) i un increment salarial del 2%, amb efectes des de l’1 de gener de 2021, a l’espera que la Patronal reconsideri la seva postura i accepti la pretensió salarial esmentada. De no ser així, el sindicat no descarta mobilitzacions en els pròxims mesos.

Leave a comment