Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida fa una crida a la responsabilitat davant les xifres d’atur

atur-arxiuL’atur ha augmentat aquest mes de març en 801 persones i la demarcació de Lleida té avui dia 21.816 persones aturades. I això que aquestes dades no inclouen els treballadors i treballadores afectats per algun dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) registrats en els últims dies a la demarcació de Lleida arran de la crisi del coronavirus. Unes xifres que ja vaticinava la UGT-Terres de Lleida, però que s’incrementaran de manera important a partir del mes vinent.

Les dades fetes públiques avui pel Ministeri de Treball mostren com una vegada més l’atur continua afectant principalment al sector serveis, a les dones i als joves menors de 25 anys. I no podem oblidar la caiguda de l’afiliació a la seguretat social en l’àmbit català. Si comparem la dada de 29 de febrer i la de 31 de març, s’han perdut 130.513 persones afiliades a la seguretat social.

Davant de la crisi del coronavirus, la UGT-Terres de Lleida vol denunciar l’oportunisme de moltes empreses per acomiadar gent aprofitant l’afectació de la covid-19, així com l’abús en la presentació d’ERTOs. “Des del sindicat també reclamem que en aquests expedients s’incloguin els treballadors fixos-discontinus -principalment es troben al sector serveis-, ja que també són part afectada d’aquesta crisi”, ha apuntat José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. Una situació similar és la viuen també els treballadors i treballadores de les Empreses de Treball Temporal (ETT).

I no ens podem oblidar de les persones més vulnerables. “Reclamem al Govern que garanteixi una renda per a totes les persones que estiguin fora dels circuits de protecció econòmica, així com que els garanteixi el dret a l’habitatge i als subministraments bàsics”, ha afirmat Aguilà. I afegeix: “També exigim a les empreses i administracions que compleixin amb la seva obligació de garantir la seguretat i protegir la salut de tots i totes les treballadores que avui dia encara estan al peu del canó, establint les mesures de prevenció necessàries per evitar contagis”.

Leave a comment