Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT-Terres de Lleida organitza un taller contra l’odi i la discriminació a les xarxes socials

La UGT –FeSP Sector Educació de les Terres de Lleida ha posat en marxa aquest any 2018 a la demarcació de Lleida un taller organitzat per Google, amb la col·laboració del Sector Educació de la FeSP-UGT de les Terres de Lleida, amb el títol ‘Taller contra l’odi i la discriminació a les xarxes socials’, emmarcat en la campanya #YomeSumo #SomosMás contra l’odi i la discriminació.

IMG_20180524_102820Durant aquest temps han recorregut un total de set centres educatius de Secundària arribant a més de 500 alumnes de 3r i 4t de la ESO (INS Maria Rúbies, INS La Caparrella, INS Castell dels Templers, INS Aran, INS L’Olivera, INS Canigó i INS Torrevicenç). Des d’UGT-Terres de Lleida “aprofitem per agrair a aquests centres l’enorme disponibilitat que ens han mostrat per portar a terme aquest taller”. Val a dir, que aquest mateix, ja s’havia realitzat anteriorment a altres països com Alemanya o França i a la resta de l’estat espanyol amb uns resultats molt positius.

Google es va posar en contacte amb la FeSP-UGT pel treball que realitzem amb el tema de la interculturalitat, els nostres materials educatius, els nostres valors i la capacitat per a treballar en l’àmbit educatiu. Aquesta col·laboració es va aprovar després de passar una selecció a la qual van participar altres organitzacions. Des del Sector Educació de la FeSP-UGT de les Terres de Lleida vam pensar que era un important recurs, primer, per  treballar els valors educatius d’igualtat i respecte que defensem. La realitat de les noves generacions es troba vinculada a les xarxes socials, per aquest motiu hem d’incorporar estratègies formatives perquè aprenguin a navegar i a comunicar-se no només amb seguretat, sinó també amb responsabilitat. I en segon lloc, perquè ens permet proporcionar al professorat eines didàctiques i formatives que els ajudaran a les aules a defensar-se davant del mal ús de les xarxes socials.

IMG-20180524-WA0008Durant aquest mesos tant jo com la Júlia (la formadora del taller), hem conegut a alumnes i docents amb els quals hem pogut compartir experiències sobre el bon i mal ús de les xarxes. Hem pogut constatar que fent un mal ús de les xarxes es pot  fer molt mal a les persones, sobretot pel poder que tenen d’arribar a molta gent a la vegada i de poder fer comentaris instantanis i sense pensar. Han estat uns mesos que hem après i gaudit molt amb els vídeos que ens han fet arribar pel concurs i que hem anat passant pels centres que hem visitat.

La valoració que fem des del Sector Educació de la FeSP – UGT de les Terres de Lleida és realment enriquidora perquè hem tingut l’oportunitat de treballar en diferents camps, per una banda, en les demandes sindicals i, per una altra, en tot allò que pensem que pot ajudar a la societat. En definitiva, ha estat una bona oportunitat perquè alumnes i docents tractin un tema tan important com és l’odi i la discriminació a les xarxes socials, amb la intenció de poder oferir-lo durant els propers cursos.

Leave a comment