Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT SIGNA EL CONVENI COL•LECTIU DEL SECTOR DE COMERÇ GENERAL DE LLEIDA I PROVÍNCIA

Objectiu assolit: Mantenim les condicions laborals i increments salarials en moments de reducció de salaris i destrucció d’ocupació que propicia la reforma laboral del PP.

Després de diverses reunions de negociació del Conveni de Comerç  General de Lleida i Província on la UGT ha defensat la necessitat que el nou conveni reflecteixi la situació actual del sector, mantenint les condicions laborals dels treballadors i fins i tot millorant les mateixes en virtut dels indicadors econòmics actuals en comparació dels anys 2011-2013, anys de crisi i recessió econòmica, el passat dia 19 de setembre de 2014 es va aconseguir un PREACORD consistent en:

  • Pròrroga del conveni per 2 anys (2014-2015) mantenint el mateix text del conveni actual, excepte les adequacions legals que s’hagin d’establir.
  • Increment salarial 2014: 0,5% amb efectes 1 de gener de 2014
  • Increment salarial 2015: 0,5% amb efectes 1 de gener de 2015


Des de la UGT, entenem que aquest nou conveni ha de potenciar l’estabilitat i creació d’ocupació al sector, ha d’ajudar a millorar la viabilitat de les empreses i constata el manteniment de les condicions laborals dels treballadors i treballadores que no veuran retallades les mateixes.            

descargaNo veuran retallats els seus drets com pretenia la patronal FECOM en les seves propostes inicials presentades durant el transcurs de la negociació. En aquest sentit, el nou conveni subscrit possibilita increments salarials per sobre de l’IPC (-0,5% agost 2014), per tant, de seguir aquesta evolució l’IPC, queda garantit el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores del sector de comerç de Lleida.

Amb la signatura del nou conveni, UGT enforteix la negociació col·lectiva en el sector com a instrument de regulació de les relacions laborals davant el poder unilateral de l’empresari (gràcies a la reforma laboral del PP) obviant el paper que la mateixa ha d’exercir en l’Estat Social i democràtic de Dret que proclama el nostre model Constitucional.

Leave a comment