Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Serveis Públics alerta que les prestacions corren el risc de paralitzar-se a conseqüència del cessament de 1.135 interins del SEPE

sepe_empleo_UGT_fitagEls funcionaris interins que van ser destinats a la gestió dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) van ser cessats el passat 30 de juny. I per tant, la gestió dels ERTO no es va a poder dur a terme per manca de personal per atendre la ciutadania i la seva regularització mensual.

El 22 de juny, sense previ avís, Costos i Funció Pública envien una Resolució al Ministeri de Treball comunicant el cessament de 500 interins nomenats per donar suport a la gestió de la tramitació de la crisi de la Covid-19.

Altres 625 interins aquest mateix dia, 30 de juny, cessen per finalització de programa, amb la promesa que es tornaran a repescar en un període breu. Aquesta gestió pot trigar de tres a quatre setmanes si tot va bé, tot i que la nostra experiència com a sindicat ens diu que al SEPE “les coses mai van bé per al seu personal”.

Amb molta sort el SEPE es trobarà durant tot el mes de juliol sense 1.135 efectius. “Nosaltres creiem que l’agost també estarà afectat, de manera que la resta dels treballadors i treballadores no podran fer front a la càrrega de treball que l’organisme suporta”, apunten des de la UGT-Serveis Públics. És per això, que des del sindicat “no podem acceptar aquesta decisió de dos ministeris aliens a l’organisme que l’únic que saben fer és asfixiar la seva plantilla i que com a conseqüència la ciutadania es pot veure abocada a incrementar les cues de la fam generades per aquesta pandèmia”.

UGT-Serveis Públics ha instat al Ministeri perquè la ministra de Treball i Economia Social, tercera vicepresidenta d’aquest Govern, prengui mesures i paralitzi aquesta situació. De no ser així, des de la UGT entenem que hem de plantar-nos amb el suport de la plantilla i dir PROU a aquesta manca de respecte i falta de valoració de l’esforç sobrehumà voluntariós que fan tots els treballadors i treballadores de l’organisme.

El cessament del personal interí del SEPE, el Servei Públic d’Ocupació Estatal, afecta a Catalunya de la següent manera: a Barcelona, 70 contactes de Covid-19 i 47 de programa antic, el que suposa un total de 117 interins cessats el 30 de juny; a Girona, un total de 6 persones a data 30 de juny; a Lleida, 7 treballadors i treballadores; i a Tarragona, 10 contactes de Covid-19 i tres del programa antic.

Leave a comment