Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT Presons denuncia que la direcció de la presó de Ponent continua sense separar els interns amb problemes psiquiàtrics de la resta

preso

UGT Presons ha presentat aquest dijous un escrit a la direcció del Centre Penitenciari de Ponent denunciant que aquesta no compleix els articles 16 i 16.D de la Llei Orgànica General Penitenciària, l’article 99.1 del Reglament Penitenciar i l’article 96.2 del Codi Penal. Uns articles que especifiquen que “en qualsevol que sigui el centre en el qual tingui lloc l’ingrés, es procedirà de forma immediata a una completa separació de l’intern, tenint en compte el sexe, l’emotivitat, l’edat i els antecedents, així com l’estat físic i mental”. Així mateix, l’article 16 apartat D també detalla que aquells interns que presentin malalties o deficiències físiques o mentals, estaran separats dels que pugui seguir el règim normal.

És per això, que el sindicat denuncia la inacció de la direcció del centre per pal·liar aquesta situació. En aquest sentit, UGT Presons detalla que al centre de Lleida tenen interns amb trastorns bipolars, esquizofrènia paranoide, trastorn psíquic, trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH)… reclusos que en els últims dies han estat protagonistes d’alteracions de l’ordre, trencament de cel·les i agressions a funcionaris.

UGT Presons planteja a la direcció del Centre Penitenciari de Ponent una sèrie de propostes que ajudarien a millorar la seguretat del centre, per tal d’evitar casos d’alteracions greus de l’ordre per part d’interns amb patologies mentals. Aquestes són: l’adopció de mesures preventives quan ingressen a la presó, com traslladar-los uns dies a la infermeria, per un millor seguiment i avaluació del trastorn i medicació pautada; dotació de mitjans socio-sanitaris per l’assistència de malalts mentals crònics; i la creació de programes específics de coordinació perquè els malalts mentals que romanguin a la presó puguin rebre una assistència psiquiàtrica adequada.

En cas de no poder aplicar aquestes millores, UGT Presons demana el trasllat d’aquests presos a altres centres penitenciaris que disposin dels recursos necessaris, per evitar nous incidents i altercats a la presó de Lleida.

Leave a comment