Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT Presons exigeix a la direcció de la presó de Lleida el trasllat dels interns amb problemes psiquiàtrics, per evitar agressions com la de diumenge

presoDesprés que un pres agredís diumenge un funcionari del Centre Penitenciari de Ponent, el sindicat UGT Presons ha fet arribar un escrit a la directora de la presó de Lleida rebutjant aquests incidents i dient prou a la situació que viuen els treballadors i treballadores d’aquest equipament. Així mateix, exigeixen a la direcció que traslladi els interns amb problemes psiquiàtrics a les unitats corresponents de Brians 1, Brians 2 i Pavelló Terrassa.

Des del sindicat consideren “d’extrema gravetat que un intern amb patologia psiquiàtrica agredeixi brutalment i amb molta violència un funcionari, sense articular paraula”. En aquest sentit, des d’UGT Presons han detectat que “les agressions i les faltes de respecte als funcionaris van en augment, i el que no podem tolerar és aquest menyspreu a la nostra figura”.

El sindicat assegura que la direcció del centre sabia perfectament els antecedents i el perfil d’aquest intern, i no s’ha aplicat cap mesura al respecte per evitar aquesta agressió. Cal recordar, que des d’UGT Presons sempre s’ha alertat que al Centre Penitenciari de Ponent, per raons estructurals, no hi tenen cabuda els interns amb perfil psiquiàtric, ja que “no podem convertir els mòduls o departaments especials de règim tancat, en departament de salut mental”.

Per tots aquests motius, el sindicat UGT Presons exigeix a la direcció de la presó de Lleida que vetlli per la seguretat de la plantilla; que exigeixi complir totes les sancions disciplinàries imposades; que solucioni com més aviat millor la problemàtica de la manca de personal; que es facin les denúncies d’ofici pertinents; i que es preguin les mesures de seguretat necessàries perquè fets com el de diumenge no es tornin a repetir ni quedin impunes.

Paral·lelament, el sindicat felicita els companys per la seva ràpida actuació i desitja al treballador lesionat una ràpida recuperació.

Leave a comment