Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida treballarà aquest 2020 per visibilitzar el precariat

IMG_0331 (1)La UGT-Terres de Lleida ha celebrat aquest divendres al matí la tradicional trobada anual amb els mitjans de comunicació a la cafeteria de La Llotja-Bo de Shalom. Un esmorzar que ha servit per fer balanç de l’any 2019 i posar en relleu els principals eixos a treballar aquest 2020.

“Deixem enrere un 2019 trist, en el qual s’han perdut pel camí molts llocs de treball”, ha apuntat José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, fent referència principalment al tancament de Sada, que ha afectat 239 treballadors i treballadores. “El nostre principal objectiu és mantenir sempre els llocs de treball, però en cas de no ser possible -com en el cas de Sada-, lluitem perquè s’acomiadi a les persones amb la màxima indemnització”, ha afegit.

IMG_0337

És per això, que Aguilà ja ha avançat que per a l’any 2020, la UGT de Catalunya treballa ha preparat la campanya ‘Visibilitzem el precariat’, per posar en relleu les males condicions laborals i econòmiques que tenen els treballadors i les treballadores en molts sectors. “Moltes vegades quan sentim precari pensem en un treballador que realitza tasques manuals o repetitives. Però realment afecta molts sectors. Advocats, periodistes, enginyers i mestres, entre molts altres, també els afecta aquesta greu situació”, ha detallat.

Per la seva banda, Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació, ha recordat als allí presents que la UGT és la primera força sindical a la demarcació de Lleida, amb uns 5.000 afiliats, dels quals 2.000 són de la ciutat de Lleida. “Tenim la mà estesa per col·laborar amb tots els organismes públics, per dur a terme polítiques laborals, però també socials”, ha apuntat. I ha afegit: “En moltes ocasions, necessitem que se’ns tingui més en compte, ja que representem un gruix important de la població treballadora lleidatana”.

Leave a comment