Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida denuncia per enèsima vegada la situació de tot el personal sanitari i d’atenció a les persones de la demarcació de Lleida

urgenciesLa situació del personal sanitari i d’atenció a les persones és crítica. I la UGT-Terres de Lleida no ha parat de denunciar-ho des que va iniciar-se aquesta crisi sanitària de la covid-19. Els treballadors i treballadores es queixen de la manca d’Equips de Protecció Individual (EPI) en tots els centres assistencials de la demarcació. “Ens sentim desprotegits i desprotegides i temem per contagiar-nos nosaltres i infectar de rebot als nostres familiars”, apunten diversos delegats i delegades que representen el nostre sindicat.

És per això, que la UGT-Terres de Lleida considera vital fer proves a tot el personal que està en contacte amb pacients de covid-19: “Com hem de treballar amb totes les garanties si no sabem si nosaltres som transmissors de la malaltia?”, apunta Antonio Ordóñez, responsable de Sanitat Privada i Dependència de la UGT-Terres de Lleida. “Hem demanat per activa i per passiva la realització d’aquestes proves, però no se’ns fa cas”, afegeix. “Què passarà quan el personal sanitari comenci a caure de baixa i no hi hagi qui els substitueixi?”, pregunta.

La situació que viuen diàriament aquestes persones és crítica: mascaretes que s’han de marcar amb el nom per utilitzar-les l’endemà; equips de protecció compartits perquè no en tenen més; manca de bates impermeables; falta de personal per atendre a tots els infectats; jornades maratonianes de treball sense descans… Ha arribat un punt que tot s’hi val, i no hauria de ser així. “Com hem d’atendre amb tota seguretat les persones malaltes si ni nosaltres portem els equips de seguretat adients?”, explica Pili Mérida, delegada responsable de la secció sindical d’UGT de l’HUAV de Lleida. I no sols això, molts centres estan rebent donacions de bates protectores de diverses associacions fetes amb bosses d’escombraries, “que no són una mesura de protecció suficient”.

I la preocupació de tot el personal és alta. I més després que un company perdés aquesta setmana la vida a conseqüència d’un acte de servei. “En aquests moments el que el personal necessita és sentir-se protegit. No podem permetre més temps aquesta situació”, apunta Ordóñez. Molts treballadors i treballadores es plantegen aturar la seva tasca si no tenen el material adient, però tots sabem que no serà així. Perquè la vocació d’aquestes persones és la de seguir al peu del canó.

La UGT-Terres de Lleida vol aprofitar aquest comunicat per agrair la solidaritat rebuda aquests dies per part de tota la població, amb l’elaboració de material sanitari casolà, així com amb l’entrega de productes de diferents empreses. No obstant, també vol denunciar que no són aquestes donacions les que els han de protegir, sinó que és la mateixa administració qui ha de buscar les solucions més adients per garantir la seguretat  a tots els i les professionals que cada dia s’enfronten a contagis i a infeccions per manca dels EPIs corresponents.

Leave a comment