Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida denuncia la greu situació que viu la presó de Ponent arran d’un brot de Covid-19

presoLa situació que viu el Centre Penitenciari de Ponent avui dia és insostenible. Un total de 36 interns del Mòdul 4 -el motor de l’equipament, ja que gestionen la cuina, la bugaderia…- han donat positiu en coronavirus. Una xifra que encara podria augmentar més en les pròximes hores, ja que les proves serològiques solament s’han fet als presos, no a la resta del personal. “Ens sentim abandonats, als treballadors i treballadores de servei no se’ls ha fet cap prova, i conseqüentment quan van acabar el seu torn van anar a casa amb les seves famílies, sense saber si s’havien contagiat o no. Això és imperdonable”, ha apuntat Alejandro, delegat de la UGT-Presons del Centre Penitenciari de Ponent. En aquest sentit, se’ls va demanar als sanitaris allí presents la realització de les proves a la plantilla, però com que no estava fixat als protocols de Salut, no se’ls hi van fer.

No obstant, i arran de la pressió exercida pel sindicat en les últimes hores, el Departament de Salut ha acceptat fer les proves pertinents a tots els funcionaris i funcionàries de presons que han treballat al Mòdul 4 del Centre Penitenciari durant l’última setmana. “No és admissible que s’hagi d’exigir d’aquesta manera perquè un treballador o treballadora tingui dret a fer-se un test”, ha apuntat Alejandro. I afegeix: “Si les administracions no cuiden de la salut de la plantilla, que són al final qui cuiden dels interns, qui ho farà? Si el brot augmenta, qui donarà el servei?

El Centre Penitenciari de Ponent és un espai tancat, en el qual el personal té molta interacció i contacte amb els interns. És per això, que exigeixen uns protocols clars per saber com s’ha d’actuar en el cas que aquest brot es propagui. “Estem segurs que no hi ha unes pautes fixades, i per tant, per això no se’ns ha informat sobre què hem de fer en aquestes situacions. Des del mes de març no se’ns ha explicat mai com actuar. Sempre anem a contra peu”, explica Alejandro, és per això que els treballadors i les treballadores de l’equipament se senten abandonats.

Finalment, la UGT-Terres de Lleida reclama també  la possibilitat d’implementar les plantilles amb més professionals; més Equips de Protecció Individuals (EPI); proves PRC als treballadors i treballadores les vegades que sigui necessari; i uns protocols clars per saber com actuar en aquestes situacions.

Leave a comment