Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida denuncia la cronificació de les xifres d’atur a la demarcació

Seu Oficina del SOCLa demarcació de Lleida ha tancat el mes de gener amb 130 persones més a l’atur, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social, una xifra que situa el nombre total de desocupats en 20.746 persones. “Continuem sense aconseguir baixar dels 20.000 aturats”, apunta José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. I afegeix: “De cap manera podem aplaudir aquestes dades, ni estar satisfets amb aquests percentatges d’ocupació i d’aturats, que ens mostren la cronificació d’una realitat”.

El futur dels treballadors i treballadores de la demarcació de Lleida és molt incert. “L’atur a les nostres comarques està molt marcat per l’estacionalitat, ja que una persona que signa un contracte al sector comerç, principalment, sap que quan s’acabi la temporada anirà al carrer”, apunta Aguilà. Per tant, és impossible que es plantegi perspectives de futur. També veiem una tònica molt similar en contractes signats per dones o joves menors de 25 anys, dos dels col·lectius més castigats per aquesta precarietat.

És per això, que la UGT-Terres de Lleida considera que la modificació i posada en marxa de la reforma laboral, que està a punt d’aprovar-se, permetrà eliminar aquesta precarietat en la contractació i oferirà més oportunitats als treballadors i treballadores. En aquest sentit, el secretari general de la UGT-Terres de Lleida afegeix: “El seu futur i la seva tranquil·litat quedaran reflectits en aquesta contractació indefinida”.

Leave a comment