Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida tornen a sortir al carrer aquest Primer de Maig

presentacio-actes-primer-maig-2021-29042021La UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida han presentat avui dijous l’acte conjunt que organitzaran aquest Primer de Maig, sota el lema, ‘El país està en deute amb la gent treballadora’, després d’un llarg any de pandèmia sanitària i econòmica, durant la qual els dos sindicats no han aturat la seva lluita al costat de les persones treballadores, per sortir de la millor manera possible d’aquesta crisi.

La concentració conjunta s’ha programat aquest dissabte, dia 1 de Maig, a les dotze del migdia, a la Porta dels Apòstols de la Seu Vella de Lleida, on els secretaris generals d’ambdós sindicats llegiran un manifest. L’assistència dels participants serà sempre respectant les mesures sanitàries i la distància de seguretat. Prèviament, a les deu del matí, la UGT-Terres de Lleida ha programat també un acte d’homenatge a Pablo Iglesias, davant del monòlit del seu fundador, ubicat als Camps Elisis de la ciutat.

Després d’aquest any de pandèmia, moltes persones es troben en situació de necessitat i volen respostes. “No ens podem permetre que hi hagi treballadors i treballadores pobres, que no arribin a final de mes. És impensable que pugui existir la figura del treballador pobre“, ha apuntat José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. I ha afegit: “La situació és seria, i cal donar esperança. Necessitem inversions el més aviat i tenir polítiques clares que ens permetin sortir d’aquesta situació de la millor manera”.

En aquest sentit, els dos sindicats han coincidit en exigir la constitució d’un Govern de la Generalitat de forma urgent, que doni resposta a la ciutadania el més aviat possible. “Hem d’afrontar temes com la salut, la seguretat, les pensions, els ajusts socials, els joves… Passen els dies i no tenim respostes”, explica Aguilà, qui ha volgut recordar que les xifres d’atur a la demarcació de Lleida s’acosten als 30.000 aturats, una dada molt preocupant pel sindicat i pel futur laboral de les comarques lleidatanes.

És per això, que els sindicats UGT i CCOO a la demarcació de Lleida tornaran a sortir al carrer, per defensar i reivindicar tot allò que estigui relacionat amb la classe treballadora. “L’acte és un homenatge a tothom, essencials i no essencials, ja que aquells que s’han quedat a casa i han respectat les restriccions, també se’ls ha de reconèixer la seva tasca”, apunta el secretari general de la UGT-Terres de Lleida. I conclou: “El reconeixement d’aquest Primer de Maig és per tots, a aquells qui tenen nòmina, però també a aquells qui no en tenen. Tots mereixem aquest reconeixement“.

Leave a comment