Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Els sindicats majoritaris convoquen diversos dies de vaga al sector carni com a mostra de protesta per reclamar un conveni digne

ugt-vaga-escorxadors-10112021La UGT FICA Estatal i CCOO tenen previst convocar pels dies 25 i 26 de novembre i del 5 al 8 de desembre una vaga al sector carni, per exigir un acord definitiu del conveni del sector, que afecta a escala estatal a uns 100.000 treballadors i treballadores. Una situació que en l’àmbit de Lleida, afectaria unes 5.000 persones, de 35 empreses de la demarcació.

L’última proposta de la Patronal proposa un increment del 2,5% per aquest 2021, un 2% pel 2022 i un 1,5% pel 2023. “Un increment insuficient pel nostre sindicat, que està molt lluny de les nostres pretensions. I no podem permetre que els nostres treballadors i treballadores perdin poder adquisitiu”, ha apuntat Alicia Buil, responsable del sector agroalimentari de la UGT-FICA de Catalunya.

Altres punts del conveni que la UGT FICA de Catalunya no comparteix amb la Patronal són que l’empresa pugui disposar dels treballadors les 24 hores del dia, sense tenir en compte el seu horari laboral; que es computin els diumenges i festius com dies hàbils i no s’apliquin complements salarials; que els treballadors que fan nits no cobrin un plus de nocturnitat; i que la conciliació tingui en compte no només els fills, sinó també la resta de familiars que es tinguin al càrrec.

“Fa 11 mesos que estem negociant i no podem permetre que finalitzi l’any i no tinguem conveni. És per això que hem decidit convocar una mesura prou contundent com és una vaga”, comenta Buil. I afegeix: “Estem parlant del conveni d’una indústria que va molt bé, que no ha aturat la producció arran de la Covid-19 i que cada vegada està aplicant més inversions al sector. No podem permetre que els guanys de les empreses no repercuteixin amb els treballadors i les treballadores”, apunta.

Leave a comment