Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-FICA de les Terres de Lleida exigeix un mateix salari per tots els treballadors de les càmeres de fruita

img_1159-300x225La UGT-FICA de les Terres de Lleida ha presentat aquesta setmana un arbitratge per aconseguir que tots els treballadors de les càmeres de fruita tinguin el mateix salari; independentment de si són fixes o eventuals. A hores d’ara, no s’està respectant i per tant s’està donant una discriminació salarial, un fet que està tipificat com a delicte.

Segons estableix el Conveni Col·lectiu de Recaptació, Emmagatzematge, Manipulació i Venda de Fruita i de Verdura de les comarques de Lleida, tots els treballadors, tant fitxes com eventuals i temporers, tenen dret a una retribució mínima de 7,08 euros per hora treballada. Amb una quantia anual no inferior als 12.600 euros.

Aquesta problemàtica arriba després de l’aprovació del Real Decret, el passat 21 de desembre de 2018, pel qual es fixa el nou Salari Mínim Interprofessional en 12.600 euros anuals (900 euros/mes). I per tant els convenis han d’adequar les seves taules a aquesta quantitat mínima, amb independència que es tracti de treballadors indefinits o eventuals o de temporada.

La UGT-FICA de les Terres de Lleida considera que la diferència de tracte no és justificable i suposa una discriminació directa contra els treballadors eventuals i temporal.

Leave a comment