Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-FICA de les Terres de Lleida debat sobre el present i futur de la industrialització al Pla d’Urgell

ugt-jornada-fica-mollerussa-11022020La UGT-FICA de les Terres de Lleida ha organitzat aquest dimarts una jornada de debat sobre el ‘Present i futur de la industrialització al Pla d’Urgell’, una trobada que ha servit per posar sobre la taula el model industrial i agroalimentari establert a Mollerussa i als seus voltants.

“Ens trobem davant un model empresarial del Pla d’Urgell que ens agradaria que s’implantés en altres zones, com per exemple, als polígons de Lleida ciutat”, ha explica Xavier Perelló, secretari de la UGT-FICA de les Terres de Lleida. “Hem d’apostar per empreses arrelades al territori, amb un model d’ocupació sostingut en el temps, amb convenis col·lectius al dia, que ofereixen treball de qualitat”, ha afegit.

En aquest sentit, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, s’ha sentit molt orgullós del model empresarial que s’està implantant a la comarca i principalment dins la localitat que encapçala. Segons ha avançat, per a la localitat és vital “que tot passi a Mollerussa”. I ha afegit: “Hem d’estar molt atents en tots els sentits, ja que el que fem o no fem a curt termini ens pot hipotecar el futur”.

IMG_2166

La Mollerussa de l’any 2040

Durant la taula rodona s’han posat en relleu dos factors claus si pensem en la Mollerussa de l’any 2040: la formació i la inversió. Els ponents convidats han coincidit en la manca de persones especialitzades dins el sector. És necessari que la gent jove aposti per formar-se com a electricista, mecànic, fontaner; ja que són figures molt necessàries per a garantir la continuïtat d’una empresa. I no sols això: també que aquestes persones s’impliquin i se sentin el territori com a seu.

La inversió també és l’altre cavall de batalla de moltes de les empreses convidades, ja que per seguir creixent i innovant cal tenir finançament, i no sempre és fàcil. No obstant, els directius convidats tenen clar que és vital apostar-hi si volen continuar tenint un lloc destacat entre les empreses importants del sector. Cal renovar-se i actualitzar-se als canvis del mercat del segle XXI.

En relació amb la formació, la UGT-FICA de les Terres de Lleida ha ofert diàleg a totes les empreses per incloure més aquests drets socials als convenis col·lectius: “Volem tenir el vostre suport quan negociem amb les empreses els convenis. Necessitem que s’incloguin millores socials i s’aposti per la formació i no solament es treballi per millorar el salari. D’aquesta manera, serà més fàcil trobar a la gent formada i que es comprometi amb l’empresa i el territori”.

La jornada ‘Present i futur de la industrialització al Pla d’Urgell’ és l’avantsala del primer Congrés de la UGT-FICA de les Terres de Lleida, que tindrà lloc el proper 6 de març al Centre Cultural de Mollerussa. La sessió ha comptat amb la participació de l’alcalde Mollerussa, Marc Solsona; el director general de Prefabricats Pujol, Jordi Pujol; el director general d’Argal, Miguel Llevot; el director general de Paprinsa, Javier Farrer; el president la Casa Canal, Amadeu Ros; i el secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida, Xavier Perelló.

Leave a comment