Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-FICA de les Terres de Lleida interposa una desena de denúncies durant la campanya de la fruita 2019

ugt-fica-campanya-temporers-balanç-2019La UGT-FICA de les Terres de Lleida ha interposat aquesta campanya de la fruita 2019 un total de 10 denúncies, motivades principalment per la vulneració de les taules salarial, el no pagament de les hores extraordinàries, la manca d’allotjament i/o per conductes disciplinàries injustificades.

Una situació que no millora any rere any. “Ens trobem davant una campanya de la fruita molt similar a la de l’any passat i dels anys anterior. La gent parla de campanya exemplar, però nosaltres no ho veiem així. La vulneració de drets dels treballadors continua estant molt presents encara ara”, ha apuntat Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida.

Perelló té clar com solucionar aquest problema; parla de dos factors claus: “Per una banda necessitem que les administracions aportin dotació econòmica i no es mirin els uns als altres per trobar solucions. Per l’altra, que quan s’iniciï la temporada estiguin les taules salarials signades”. Sense aquests dos aspectes, claus pel sindicat, mai es podrà iniciar una campanya de la fruita en condicions.

Perfil dels temporers
La UGT-Terres de Lleida ha elaborat un informe de la campanya agrària 2019 per fer balanç dels resultats d’enguany. En aquest sentit, d’aquest document es desprèn que el sindicat ha atès durant els mesos de febrer a octubre un total de 293 persones, tot i que amb el repartiment de documentació i fulletons als afectats es calcula que aquest assessorament podria haver arribat a 1.000 persones. El perfil tipus dels temporers és majoritàriament homes, d’entre 26 i 46 anys, i de nacionalitat africana. “Cal destacar que el 74% de les atencions són motivades per la necessitat d’informació laboral en relació amb el salari, al conveni col·lectiu, les indemnitzacions a percebre…”, ha explicat Antoni Dolcet, responsable del Camp i Cambres de Fruita de la UGT-FICA de les Terres de Lleida.

I es que després d’un important treball de camp principalment durant els mesos d’estiu, el sindicat ha continuat detectant gent amb contracte dormint al carrer, persones que cobren per sota del salari que li pertoca per conveni… i la UGT-Terres de Lleida considera imperdonable aquesta situació. Per tant, vol començar a treballar des d’avui mateix una campanya de la fruita 2020 amb totes les garanties.

 

Leave a comment