Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-FICA de Catalunya denuncia la manca de seguretat dels treballadors i treballadores del camp

pressecLa UGT-FICA de les Terres de Lleida ha interposat aquest divendres una denúncia davant la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social contra la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya davant la manca de mesures de seguretat per evitar contagis per coronavirus entre els treballadors i treballadores del camp.

El sindicat assegura que el document elaborat per la Comissió de Coordinació de la Campanya Agrària 2020 de la Delegació del Govern a Lleida -‘Recomanacions d’actuació davant el risc de la Covid-19 en activitats i empreses agràries’- no fixa mesures contundents per evitar infectar-se. És per això que la UGT vol denunciar la falta de garanties que s’està trobant el personal del camp a la demarcació de Lleida, com a conseqüència del contingut insuficient d’aquest document. La UGT-FICA de Catalunya considera que l’administració incompleix el Reial Decret 664/1997, del 12 de maig, sobre la protecció dels treballadors contra els riscos relacionats amb l’exposició a agents biològics durant el treball.

Després d’estudiar el document de recomanacions, la UGT denuncia que la distància de seguretat entre persones fixades en el protocol del camp sigui d’1,5 metres. Des de la UGT-FICA de les Terres de Lleida no entenem perquè si les autoritats sanitàries el fixen en 2 metres, al camp hagi de ser menys.

Així mateix, també es reclama que en el document no s’especifica la higienització de les eines de treball, ni es detalla l’obligatorietat de l’empresari de realitzar una avaluació de riscos. Tampoc es detalla quins Equips de Protecció Individual es necessiten, ni tampoc la seva especificació; així com la normativa que han de complir les vivendes que es posen a disposició dels temporers.

És per això que la UGT-FICA sol•licita a la Inspecció de Treball que constati les queixes del sindicat i exigeixi un protocol que reculli exhaustivament totes les mesures de seguretat que han d’aplicar les empreses del sector agrari per no posar en risc els seus treballadors i treballadores.

Leave a comment