Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT i CCOO acusen Correus d’anteposar el Black Friday a la salut dels seus treballadors i treballadores

correosUGT i CCOO han demanat a Correus en diverses ocasions més mesures preventives i organitzatives per garantir la seguretat de totes les treballadores i treballadors de l’empresa i evitar que les dades d’infectats de Covid-19 a la plantilla continuïn creixent. No obstant, els sindicats denuncien que la companyia ha decidit prioritzar el negoci, anteposant el Black Friday i els comptes de resultats, a la salut del personal.

És per això, que tant UGT com CCOO valoraran dimarts vinent la posada en marxa d’un calendari de mobilitzacions, inclús si cal durant el Black Friday i al llarg del mes de desembre, fins que l’empresa apliqui les mesures de protecció pertinents per salvaguardar la salut del seu personal, així com la de tots els ciutadans. Aquestes mesures passen per la rotació de la plantilla, la fixació de torn, facilitar dues mascaretes; i la realització de proves PCR i serològiques a tot el personal, entre d’altres.

I és que a Correus hi ha actualment més de 1.100 casos positius en l’àmbit català, i més de 8.500 treballadors i treballadores s’han vist afectats pels contagis, situant la plantilla d’aquesta empresa com la segona en nombre de contagis del país, després dels sanitaris. Pel que fa a les xifres de Lleida, hi ha un total de 12 positius confirmats a la demarcació d’una plantilla de 655 persones, repartides en 56 centres de treball.

“L’empresa ignora des de fa mesos les demandes dels sindicats”, apunten. És per això, que UGT i CCOO denuncien que l’última actualització del protocol intern de prevenció davant la Covid-19 que es va implementar a finals d’octubre, introdueix canvis que dificulten el reconeixement de contactes estrets en els centres de treball on es produeixin contagis. Amb un clar objectiu: “Evitar el reconeixement de la necessitat de quarantenes que paralitzarien la producció”. I no sols això, Correus continuarà mantenint la totalitat de la plantilla en centres de treball massificats, contractant fins i tot més personal, sense aplicar les necessàries rotacions, i provocant un amuntegament d’alt risc per a la plantilla, i conseqüentment per tota la ciutadania.

Leave a comment