Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT aconsegueix que el conveni de fruita i verdura de Lleida sigui el conveni referent a nivell català

ndp-conveni-lleida-referent-conveni-catalunya-19082021La UGT-FICA ha avançat avui que el Conveni de Recaptació, Emmagatzematge, Manipulació i Venda de Fruites i Verdures de les comarques de Lleida, signat a finals de juliol, serà el 2023 el conveni referent a nivell de Catalunya, després d’arribar a un acord amb Afrucat. Així ho ha anunciat Alícia Buil, responsable del sector agroalimentari de la UGT-FICA de Catalunya, qui ha explicat que fa set anys que persegueixen aquest acord, perquè treballadors i treballadors com els de la demarcació de Tarragona i Barcelona, qui no tenen avui dia conveni col·lectiu d’aplicació, puguin beneficiar-se d’unes millors condicions.

El nou acord suposa un increment mitjà d’un 7,5% per tots els treballadors del sector, així com l’equiparació salarial i de drets dels treballadors i treballadores fixes discontinus i l’adaptació a la normativa vigent en matèria del permís per naixement d’un fill o filla i dels plans d’igualtat. I no sols això, ja que per conciliar la vida laboral i personal dels treballadors i treballadores del sector, s’ha pactat que la jornada diària fora de campanya acabarà preferentment a les quatre de la tarda.

El nou Conveni de Recaptació, Emmagatzematge, Manipulació i Venda de Fruites i Verdures, signat en solitari per UGT, afecta unes 18.000 persones a la demarcació de Lleida, i es calcula que se’n beneficiaran unes 30.000 persones a nivell català per l’any 2023.

Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida, ha explicat també durant la roda de premsa que després de la signatura del nou acord, representants del sindicat han visitat al llarg del mes d’agost una seixantena d’empreses per informar-los de les millores i valorar les seves opinions. “No se’ns ha transmès ni una sola queixa; al contrari, hem rebut un posicionament unànime de tothom”, ha apuntat.

Leave a comment