Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT i CCOO denunciem que Correus vulnera la llei en matèria de prevenció de riscos laborals

correosUGT i CCOO denunciem des de fa mesos la gestió deficient de Correus en matèria preventiva per fer front a la pandèmia de la Covid-19. L’empresa pública ha adoptat decisions irresponsables des del primer estat d’alarma, quan ja va exposar els seus més de 55.000 treballadors i treballadores al risc d’infecció per no disposar dels mitjans de protecció adequats. Fins a aquest moment, gairebé 9.300 treballadors i treballadores de la plantilla s’han vist afectats per la Covid-19, entre contagis acreditats i possibles, i quarantenes.

Aquesta situació de risc s’ha agreujat en les darreres setmanes per l’augment de les càrregues de treball que suposa el moviment de milions de paquets per les campanyes de compres del Black Friday i Nadal. Tot i que l’empresa ha reforçat les plantilles fins a saturar els centres de treball, no s’ha plantejat incrementar les mesures preventives. En centenars de recintes tancats i mal ventilats s’amunteguen milers de treballadors i treballadores, el que fa incrementar el risc de contagi, de la mateixa manera que a les oficines, on comparteixen espai amb milions de ciutadans i ciutadanes a qui atenen cada dia.

Davant d’aquesta situació, CCOO i UGT vam requerir fa dos mesos per escrit la constitució urgent dels Comitès Provincials de Seguretat i Salut. Aquests comitès són els òrgans de representació que per obligació legal han de formar-se a cada província per donar participació als treballadors i les treballadores, a través de la seva representació sindical, en les decisions sobre les mesures preventives que l’empresa adopta, i vigilar el seu bon funcionament. Dos mesos després de la petició, aquests comitès segueixen sense constituir-se, en una actitud intencionada de bloqueig per ocultar informació i eludir el control de les mancances en les mesures preventives per posar fi a la Covid-19 a Correus, a més dels perjudicis per a la salut de la plantilla que suposen les sobrecàrregues de treball per canvis organitzatius diaris sense cap tipus de participació ni negociació.

UGT i CCOO acusem l’actual president de l’empresa pública postal, Juan Manuel Serrano, d’un nou incompliment legal, ja que prefereix gastar milions d’euros en publicitar en els mitjans de comunicació l’eficàcia de Correus i pregonant amb hipocresia la seva preocupació per la salut de la plantilla, en lloc d’invertir a realitzar una veritable política preventiva. És per això que, ambdós sindicats, que representem la majoria de la plantilla de Correus, exigim que rectifiqui la seva actitud i que deixi de centrar-se en el negoci mentre segueix sacrificant la salut i la seguretat de la plantilla.

Leave a comment