Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Signat el conveni col·lectiu de treball del sector de la Construcció a Lleida

UGT-signatura-conveni-construccio-07022020La Federació d’Indústria, Construcció i AGRO (FICA) de la UGT de Catalunya, la Federació de Construcció i Serveis de CCOO de Catalunya i la Federació de Gremis de la Construcció de Lleida -en representació empresarial del sector- han signat aquest divendres el conveni col·lectiu de treball del sector de la Construcció a la demarcació de Lleida. L’acord, vigent des de l’1 de gener de 2019 fins al 31 de desembre de 2021, presenta diverses novetats.

Per una banda, els treballadors i les treballadores del sector de la Construcció -que són uns 15.000 a la demarcació de Lleida-, veuran incrementat el seu sou en un 2,25% durant el 2020 i un 2,50% durant l’any 2021. Uns increments que també s’aplicaran a conceptes com les dietes i el quilometratge.

En aquest nou conveni, les pagues extres no es veuran afectades pel que fa a quantitat a cobrar en cas d’estar de baixa per accident; durant els tres primers dies de baixa per malaltia, de la primera baixa de l’any, es cobrarà el 60% de la base de cotització; i també s’ha estipulat que sigui la mateixa treballadora qui decideixi si compacta o no la lactància.

El nou conveni col·lectiu de treball del sector de la Construcció a la demarcació de Lleida compta també amb l’adequació de diversos punts a la normativa vigent, ja que des de l’anterior acord s’han anat realitzant molts canvis legislatius i de jurisprudència, i per tant, les parts firmants han treballat per recollir-les totes en aquest nou conveni.

Des de la UGT-FICA de Catalunya es valora molt positivament aquest acord signat avui.

Leave a comment