Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sense acord per al Conveni Agropecuari de Catalunya

Us informem que la UGT-Terres de Lleida s’ha negat avui a signar l’acord per al Conveni Agropecuari de Catalunya, atès la “inaceptable” proposta per part de la patronal i/o sindicats agraris.
ugt-logoEl secretari general de la FICA (Federació d’indústria, Construcció i Agro) de la UGT-Terres de Lleida, Antonio Rodríguez ha lamentat “que els sindicats agraris s’omplin la boca en defensa dels treballadors i de les millores socials, malgrat que no fan res per millorar els salaris tercermundistes i les condicions d’allotjament, per exemple”.
Els sindicats proposaven un increment del 3% amb clàusula de revisió salarial; reducció de la jornada de 8 hores per any; i increment de la nocturnitat al 35%; així com una prima de 37 euros per treballar en festius i diumenges. També, prohibició d’utilitzar cooperatives de treball associat i empreses de serveis.
Per la seva part, la proposta dels sindicats agraris, l’increment salarial figurava el 1,25%, el 1,50% i el 1,75% sense revisió salarial i un plus per treballar en festius de 20 euros. La UGT no pot signar unes condicions com aquestes, més encara quan l’IPC del mes de maig se situava al 2% i amb aquestes pujades deixaríem als treballadors per davall del salari mínim fins l’any 2020.
La UGT-Terres de Lleida demana a la patronal que reflexioni respecte a la situació d’aquests treballadors, que any rere any veuen com les seves condicions segueixen “congelades” sense cap tipus de millora, la qual cosa resulta contradictori amb els discursos que es generen a nivell social.

Leave a comment