Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Reivindicant un institut a Cappont

volem institut

Al Ple Municipal del passat 1 d’abril s’acordava iniciar  la revisió del Mapa Escolar de la ciutat, per  donar resposta a les actuals i futures necessitats d’escolarització.

El passat divendres dia 3 de juny ressorgia públicament una vella reivindicació: l’Institut a Cappont.

No ha estat cap sorpresa  la reacció d’un barri amb famílies joves, en expansió i sense cap centre de Secundària; quan tothom és conscient de “overbooking” dels Instituts de la ciutat i que el “boom” de la Primària es trasllada  als  centres de Secundària, la gran majoria d’ells, actualment, al màxim de la seva capacitat.

Als darrers cursos,  les necessitats de places es pal·liaven obrint línies d’ESO  als instituts, així es va fer al  “Joan Oró”,   “Torre Vicens” i  “La Mitjana”.  Seguir amb l’opció de transformar  espais comuns (o de  serveis) dels instituts en aules  s’hauria de descartar; també la d’ocupar els patis per  instal·lar “barracots”.

Des de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT (FETE-UGT) de les terres de Lleida continuarem reclamant, com un hem fet els darrers anys als àmbits participatius i molt especialment al si del Consell Municipal d’Ensenyament, un institut al barri de Cappont.

Davant la reivindicació plantejada pels veïns i les comunitats educatives de les escoles del barri, els responsables del Departament responen que és una infraestructura que en un futur no es necessitarà , que  l’actual  “boom” de la Secundària passarà en uns  anys.

La resposta ha de ser força contundent:  Qui diu que l’actual estancament demogràfic de la ciutat es mantindrà?  Un Estudi de Projecció Demogràfica de la UdL que s’utilitza pel Pla d’Ordenació Urbanística pels propers anys preveu que  Lleida tindrà, al 2030, un màxim de 180.000 habitants, – càlculs més moderats parlen de 161.500 -, quan avui som 138.542.

Amb independència que tot equipament pot tenir un canvi d’ús respecte al que és va construir (d’exemples hi ha)

Leave a comment