Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Preocupació a Lleida per l’actual situació sanitària arran dels últims brots de la Covid-19

StethoscopeLa Junta de Personal de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida veu amb molta preocupació la situació actual sanitària a les terres de Lleida pels diferents rebrots de la Covid-19. Una situació que pot derivar un problema molt més greu en els propers dies, tot i que s’esperava que aquest brot fos a la tardor.

“Ens trobem en un moment en què totes i tots els professionals estem esgotats i teníem l’esperança de poder realitzar un descans amb les vacances per poder retornar amb energia pel pròxim brot, però per desgràcia no ha estat així, almenys a la zona del Segrià”, ha explicat Antonio Ordóñez, responsable d’Atenció Primària de la UGT-FeSP de les Terres de Lleida.

Una problemàtica que es veu incrementada per la falta de personal, la falta de llits per a pacients crítics, el retard de les intervencions quirúrgiques i una atenció primària pobra i escassa, que no pot atendre tota la demanda de la població. Ordóñez, en aquest sentit, es queixa que “fa temps que la Junta de Persones de l’HUAV reclamem solucions, però no se’ns ha escoltat mai. Ara els professionals estan desgastats, físicament i psicològicament”.

Cal destacar que Lleida sempre ha patit una infradotació pressupostària i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova s’ha quedat petit per tota la regió que s’ha d’abastir: “Sempre ens hem vist abandonats i els últims en rebre recursos del tot insuficients per oferir una assistència de qualitat”.

“Ara som els primers a rebre el rebrot, per tot això creiem que se’ns ha de reconèixer d’alguna manera tot aquest sacrifici.  Volem que se’ns escolti i que se’ns tinguin en compte d’una vegada totes les mancances i retallades que fa anys que venim reivindicant”. I reclamen: “Creiem que és necessari I imprescindible una depuració dels responsables de la conselleria de Sanitat”.

Leave a comment