Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La plantilla de Puleva es planta i exigeix a l’empresa complir tots els acords signats amb els representants dels treballadors

ugt-concentracio-puleva-05092022-3Una cinquantena de treballadors i treballadores de l’empresa Puleva de Mollerussa s’han concentrat aquest dilluns al matí a les portes de la companyia per protestar contra els incompliments reiterats dels acords signats amb la plantilla. Els manifestants, convocats per la UGT-FICA de les Terres de Lleida, després que CCOO es desdigués de la concentració a l’últim moment, han bloquejat durant una hora l’entrada i la sortida de camions de l’empresa, i també han tallat una part del trànsit de l’antiga carretera N-II.

Els motius de la concentració són principalment pel no compliment del pacte de la valoració de llocs de treball i la negociació col·lectiva. “Teníem acords ferms presos en el Tribunal Laboral de Catalunya i no sabem per què no s’estan complint”, apunta Narcís Tella, president del comitè d’empresa. En aquest sentit, l’empresa es va comprometre al mes de juny a reunir-se cada 15 dies amb la representació dels treballadors i avui dia ho està fent cada mes i mig.

ugt-concentracio-puleva-05092022-4L’últim fet acorregut a l’empresa, i que ha suposat la mobilització de part de la plantilla, ha estat a causa de l’acomiadament d’un company arran d’una sanció disciplinària. Una actuació que no ha tingut en compte l’acord signat mesos enrere entre l’empresa i la plantilla en el qual s’especificava que qualsevol acomiadament de l’empresa, s’havia de comunicar prèviament al comitè. D’aquesta manera, “el nostre objectiu era arribar a un acord, fent de mediadors, per evitar l’acomiadament”, apunta Tella. Però no ha estat així. A finals d’agost, un treballador de Puleva va ser acomiadat disciplinàriament, sense informar prèviament a la representació dels treballadors.

“L’objectiu del nostre sindicat és dialogar tot el que puguem, però en cas de no respectar-se els acords signats arribarem fins on faci falta per reconduir aquesta situació”, ha afirmat Antonio Rudilla, secretari general de la UGT-FICA de Catalunya. I ha apuntat: “Ens trobem davant d’una clara transgressió de la representació dels treballadors i les treballadores”.

Leave a comment