Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La plantilla de la Residència Lleida-Balàfia I i II i els seus usuaris i usuàries continuen exposats al contagi per coronavirus

residenciesLa UGT-Terres de Lleida ha interposat una denúncia urgent davant la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social i davant el Departament de Treball, Afers Socials i Família contra la Residència Lleida-Balàfia I i II. El motiu de la reclamació és posar en coneixement de l’autoritat pertinent que s’està posant en risc la salut del personal i dels usuaris i usuàries d’aquest equipament.

“El material de protecció que s’està entregant per part de l’empresa que ho gestiona, GSS, és escàs i en molts casos nul”, explica Antonio Ordóñez, responsable de Dependència de la UGT-Terres de Lleida. En aquest sentit, els treballadors i treballadores de la residència no disposen dels mitjans necessaris per desenvolupar les seves funcions assistencials en òptimes condicions, posant el risc la seva salut i la de totes les persones del centre. Així mateix, la UGT també reclama més test ràpids per detectar possibles infectats i infectades. “Sense detectar el virus no és possible treballar amb totes les garanties”, afegeix Ordóñez.

A la Residència Lleida-Balàfia I i II tampoc es tenen previstos plans de contingència i continuïtat davant la possibilitat de l’augment de baixes mèdiques per contagis.

Per tots aquests motius, la UGT-Terres de Lleida exigeix a la Inspecció de Treball visitar el centre i obligar a l’empresa a adoptar les mesures de seguretat adients per protegir la salut de totes les persones que allí hi conviuen i evitar així la propagació d’aquesta pandèmia.

Leave a comment