Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pacients de primera i de segona categoria en la Sanitat Concertada a Lleida

L’Hospital Nadal Meroles de Lleida es troba en una situació de precarietat laboral i de falta de personal, que està afectant el servei que es presta a l’usuari des de fa anys.

nadal-merolesEl Comitè d’Empresa ha denunciat en reiterades ocasions la manca de personal principalment al torn de nit, on aquesta insuficiència de plantilla és flagrant i inclús perillosa pels usuaris i treballadors, ja que el servei el realitzen tres auxiliars d’infermeria i dos infermeres, superant l’atenció dels 115 pacients concertats.

L’empresa no veu la necessitat d’augmentar la plantilla tot i les denúncies i les baixes laborals per motius de salut, que reflecteixen de forma evident que són a causa de les sobre càrregues laborals.

Cal recordar que la plantilla del centre Nadal Meroles ja va patir un ERO per les retallades sanitàries l’any 2011, que els treballadors no havien generat, amb una pèrdua econòmica i un augment de les càrregues laborals considerable. I ara, set anys després, no han vist recompensat l’esforç econòmic ni físic que van realitzar, continuen patint les mateixes retallades i la manca de plantilla en un servei tan delicat com és la cura d’uns malalts que precisen d’una atenció especial, com són els malalts pal·liatius i pacients amb gran dependència.

Aquesta preocupació pel servei s’ha vist incrementada arrel de la notícia del fet que la Unitat Sociosanitària de l’hospital Santa Maria, que ofereix un servei idèntic al de l’Hospital Nadal Meroles, ha augmentat la seva plantilla en els darrers dies. Cada professional del Nadal Meroles atén al doble de pacients que la mateixa unitat a l’hospital Santa Maria i tenint en compte que al Nadal Meroles tampoc es contempla la figura dels zeladors. Es pot garantir la mateixa atenció?

El Comitè d’Empresa del Nadal Meroles viu amb preocupació aquest greuge comparatiu.

Leave a comment