Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ‘Salvem el camp, protegim les persones’

Article de Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida

xavier-perello-opinioEns trobem a les portes de la campanya de la fruita. Una campanya que s’anava presentant complicada any rere any, però que enguany amb la crisi del coronavirus encara ho serà més. I més quan està en joc la salut i la vida de les persones que hi formaran part.

Des de la UGT hem repetit per activa i per passiva que defensarem en tot moment la salut dels treballadors i treballadores del camp. I no permetrem que aquesta es posi en joc només per salvar la campanya de la fruita.

És per això que abans que s’iniciï la recollida, fixarem unes mesures de seguretat i uns protocols seriosos per evitar contagis de la Covid-19 entre les i els temporers d’enguany. I no sols això, també treballarem in situ per comprovar que aquestes normatives s’apliquin. Sabem que estem parlant d’un sector estratègic, molt important per l’economia catalana, però no podem permetre contagis a canvi de dur a terme la campanya.

El sector de la fruita l’hem de protegir entre tots i hem d’evitar que la pandèmia s’estengui. En cas de ser així, només aconseguirem desprestigiar els territoris on es reactivin els infectats per coronavirus i ens veurem obligats de nou al confinament, un fet que també posarà punt i final a la campanya de la fruita.

La UGT no vol solament una campanya amb totes les garanties. També volem aprofitar la temporada de fruita per reactivar dos sectors totalment castigats per aquesta pandèmia: el turisme d’interior i el transport. És per això, que reclamarem a la Generalitat un mapa d’albergs, cases de colònies i petits hotels de zones interiors, que tinguin capacitat per allotjar aquests treballadors i treballadores. Uns equipaments on es podran complir les mesures mínimes vitals, es respectarà el distanciament social… unes condicions que no podríem garantir en els allotjaments de campanya.

La UGT també aposta per reactivar els autocars per desplaçar aquestes persones des dels albergs on es trobaran allotjats, als llocs de feina, garantint així l’espai essencial entre els treballadors i les treballadores que s’ha de respectar aquests dies.

El sindicat UGT està convençut que si tothom aplica les mesures correctores pertinents i totes les administracions s’impliquen en aquesta a campanya de la fruita, TOT ANIRÀ BÉ!

Leave a comment