Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ‘Polítiques socials: Un repte essencial’

Article de Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida

ramon-moreno-opinioEstem en plena tardor i encarem l’hivern tot ben just sortint de la pandèmia de la Covid-19. Arribem a aquest moment després de retards i insuficients recursos que no han permès el desenvolupament d’un veritable quart pilar del Benestar. Des de la UGT de les Terres de Lleida creiem necessari i prioritari construir i desenvolupar aquest quart pilar del Benestar: els serveis socials. Ens cal un model d’atenció social més proper i adaptat a les necessitats reals de les persones, més proactiu i preventiu.

I això no serà possible sense uns serveis de proximitat, on les i els professionals del sector tinguin un paper més actiu i participatiu en la planificació i avaluació, millorant les seves condicions de treball i dotant-los de més temps d’intervenció.

Urgeix un Pacte Nacional pels Serveis Públics, perquè aquestes treballadores i treballadors desenvolupin la seva tasca en les millors condicions.

La UGT de Catalunya en el seu 16è Congrés Nacional celebrat el desembre del 2020 ha marcat com a prioritats socials lluitar per a garantir pensions dignes, les d’avui i les de demà. Garantir el dret a un habitatge digne per a tothom. Garantir la igualtat d’oportunitats, de tracte i no discriminació de les persones amb capacitats diferents; persones LGTBI+; persones sigui quin sigui el seu origen racial o ètnic. I per a garantir unes polítiques redistributives per a la reducció de les desigualtats i la lluita contra la pobresa. Un enfortiment de la Renda Garantida de Ciutadania o de l’Ingrés Mínim Vital per acabar amb l’exclusió residencial i la pobresa energètica. Uns reptes que la Unió General de Treballadores i Treballadors fem nostres perquè creiem fermament que una societat més justa és possible. Treballem i treballarem per promoure la igualtat, la cohesió i la reducció de les desigualtats socials i de la ciutadania amb la nostra acció sindical. Per això duem a terme accions que van més enllà del propi àmbit laboral, perquè entenem que el benestar general de la ciutadania també és un repte essencial per la nostra organització.

Esperem que les nostres administracions, la local, l’autonòmica i la del govern de l’Estat també ho entenguin així, pel progrés i el benestar de la nostra societat.

Som drets, som lluita, som la UGT de les Terres de Lleida.

Leave a comment