Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ‘Ningú pot quedar enrere’

Article de Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida

ramon-morenoLa pandèmia de la Covid-19 ens ha dut a viure uns temps difícils on el drama humà, social i econòmic s’ha fet encara més present. Uns temps que ens han de fer reflexionar sense deixar l’acció per fer front a aquesta situació, no viscuda per les nostres tres últimes generacions.

La UGT com a sindicat de classe que hem estat, que estem i que estarem tot el que humanament i materialment ens sigui possible al costat de les persones, hem volgut reflexionar sense deixar l’acció diària tot donant resposta i assessorament a l’allau de consultes i situacions que cada dia ens arriben.

És per això que des de la UGT de les Terres de Lleida hem tingut trobades telemàtiques amb institucions i sectors del teixit social i econòmic lleidatà. Entitats de les nostres terres com el Banc dels Aliments, Càritas, Creu Roja i Arrels Sant Ignasi ens explicaven de primera mà la dura realitat que es viu en aquests moments i ens feien palès la seva preocupació  pel present i el futur de les persones -cada cop més- que totes elles atenen dia a dia des de primera línia. O els representants del sector empresarial com PIMEC, la Cambra de Comerç, la COELL, AFRUCAT, la FECOM i Ap!Lleida que ens parlaven de la seva realitat, on la incertesa, la inseguretat jurídica o les dificultats econòmiques eren, entre altres, motius de forta preocupació en un teixit de petita i mitjana empresa majoritari en el nostre territori.

I és que en aquest moment no s’hi valen polítiques d’austeritat que posin en risc el benestar i les vides. Cal donar una resposta a tota la ciutadania i especialment a les persones més vulnerables, amb l’objectiu d’eradicar desigualtats i pobresa. Ens cal sortir d’aquest moment amb un canvi de model productiu, respectuós amb el medi ambient i basat en una ocupació estable i amb drets.

En aquests moments, com en tants d’altres, la solidaritat de la nostra societat i la tasca de les entitats que des del voluntariat atenen a les persones, i especialment a les més desfavorides, són les que donen resposta on allà les administracions no estan arribant. Des d’aquí el nostre reconeixement i suport a la seva encomiable tasca.

Per això des de la UGT de les Terres de Lleida volem fer una crida a la societat -empreses, col·lectius i persones individuals- a col·laborar amb aquestes entitats en la mesura de les nostres possibilitats. Tota ajuda és necessària en aquests moments. No ens podem permetre deixar algú enrere.

Leave a comment