Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ‘Docents de Catalunya, anem a la vaga!’

Article de Josep Mª Ibáñez, secretari del Sector Educació-Serveis Públics de la UGT- Terres de Lleida

d272c6a7-d836-4204-9f38-65ab283fa8ebÉs cert que des de l’anunci de vaga per part dels sindicats el 18 de febrer, i  després d’haver passat la nit allà tancats esperant que el Sr. Conseller es dignés a rebre’ns, s’han escrit i dit moltes coses intentant desviar el nostre legítim dret a fer vaga com a classe treballadora que som. El Sr. Conseller s’ha passat els dies comunicant-se amb els seus treballadors a través dels mitjans de comunicació. De fet, molts ja esperem que ens canviïn l’extensió xtec.cat per tv3.cat.

Només per recordar algunes de les perles que ha dit: “Si hagués estat pels sindicats, les escoles no s’haguessin obert mai”. Sr. Conseller, si ens ha escoltat en les reunions o ens ha prestat una mica d’atenció a les manifestacions, li hem dit com 1.000 vegades a vostè i al seu antecessor que les escoles obertes sí, però segures, que no és incompatible; el que passa és que calia invertir diners i això és el que a vostè i al seu Departament no li va. També va dir que “no escoltaria mai postures immobilistes, titllant a la UGT de Catalunya d’immobilista, un sindicat amb més de 130 anys d’història. Aquí ja em deixa sense paraules, però li vull recordar que per immòbil el seu partit, a l’hora de votar ‘sí’ a la reforma laboral.

A banda de tot això, hem convocat una vaga de cinc dies no per l’avançament del curs escolar, no senyor, no enganyi a la gent, nosaltres des de l’1 de setembre ja som als centres treballant, sobre la jornada continuada a infantil i primària. De fet la UGT ja ho porta reclamant des del 2007, però no només al setembre sinó que de setembre al juny, o com a mínim deixar a cada centre poder decidir quin tipus de jornada volen. No és això, no enganyi a la gent. I per això escric aquest article, perquè la gent conegui les veritables raons d’aquesta vaga. Anem a la vaga perquè vostè actua de forma unilateral i impositiva, menystenint la classe treballadora i saltant-se uns quants articles, de l’Estatut dels Treballadors, de l’EBEP i de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical, per si no ho sabia. Si permetem que actuï d’aquesta manera… què serà el següent? La jornada partida a Secundària? El pagament de la nostra nòmina segons rendiment? Un augment de permanència al centre per la crisi que està per venir? No ho podem permetre docents de Catalunya, en un país democràtic i de dret hi ha unes normes que s’han de seguir i entre elles està escoltar i negociar amb els representants legals dels treballadors que som els sindicats escollits democràticament a les urnes, i no sé si vostè pot dir el mateix.

Però és que a més d’això, continuem arrossegant unes retallades des del 2010 que encara no us heu dignat ni a parlar-ne. Ens vau tornar una hora lectiva, però us recordo que encara ens heu de tornar una de més, i d’altres demandes que no tornaré a repetir perquè tothom sap quines són.

Sr. Conseller no confongui a la gent ara llençant per la seva plataforma preferida paraules balsàmiques per desestabilitzar aquesta vaga, perquè el docent sap que tot el que diu ja està anunciat, com és el cas de la gratuïtat de les llars d’infants, o perquè ve recollit a la llei, en aquest cas la LOMLOE, com és la reducció de la ràtio. Tot això ja ho sabem, som els sindicats els que ens encarreguem de dir-ho als nostres companys i companyes, així que no vagi per aquest camí i actuï com una persona responsable que vol construir i avançar a través de la negociació i el consens. I si no és així, nosaltres, la UGT, no retrocedirem ni un pam. Ja són molts anys empassant-nos molts gripaus en pro de l’interès general i del benestar de l’alumnat i les famílies, però els docents també necessitem que se’ns respecti com a treballadors i treballadores i que es pensi en les nostres condicions laborals. Perquè això ja no va de diners, va de dignitat. AIXÍ QUE TOTHOM A LA VAGA!

Leave a comment