Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ‘Diumenges en pausa’

Article de Carme Valls, responsable del sector del Comerç de la UGT-Terres de Lleida

carme-valls-ugtJa portem quasi quinze ‘non stop’ als comerços lleidatans. I els que encara queden. Ja que els establiments del sector del comerç obriran durant trenta dies seguits per poder tenir tots els regals sota l’arbre aquestes festes. Del 24 de novembre al 24 de desembre les botigues no tancaran les seves portes, i els seus treballadors i treballadores, esclavitzats al seu lloc de treball. És una barbaritat!

Però algú s’ha parat a pensar en les persones que hi treballen? En les hores extres que faran -i potser no cobraran- per atendre tots els consumidors? Veieu normal que les seves famílies gaudeixin d’aquests dies festius sense tenir allí el pare, la mare, el tiet o la tieta?

Des de la UGT-Terres de Lleida enguany hem posat en marxa la campanya ‘Diumenges en pausa’ per dir prou a aquesta situació. Per fer veure a tots els consumidors que els diumenges i festius s’haurien de ‘posar en pausa’. ‘En pausa’ i no ‘en stop’, ja que els treballadors del comerç difícilment poden parar del tot, i menys durant els dies previs a Nadal. Una iniciativa que busca aturar l’activitat els diumenges i festius per demostrar als empresaris que sense obrir tots aquests dies, la gent també tindrà els regals de Nadal sota l’arbre el dia que toca.

Prou a aquests horaris abusius! Prou a aquestes jornades maratonianes de treball! Els comerços ja s’obren durant prou dies a la setmana, i durant moltes hores, i ja són suficients per poder realitzar amb tranquil·litat totes les compres de Nadal.

Necessitem la col·laboració de tota la ciutadania per trencar aquesta situació. Per això us demanem que durant els diumenges i festius fins al dia 24 de desembre no sortiu a comprar. Aprofiteu aquests dies per gaudir de les vostres famílies, a veure si algun dia no gaire llunyà els treballadors i les treballadores del comerç poden fer el mateix.

Leave a comment