Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: 130 anys de lluites i conquestes

Article de José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida

jose-luis-opinioDarrere de cada dret i llibertat conquerit des de l’any 1888 al nostre país sempre hi ha hagut un ugetista o una ugetista. El 12 d’agost de 2018 la UGT va celebrar els 130 anys d’història de la nostra organització, un organisme que juntament amb una altra entitat és la segona més longeva d’Europa.

Durant aquest temps, s’han viscut moments històrics i contraposats. Alegries i penes. Però tot i els alts i baixos, la UGT sempre ha estat present, d’una manera o d’una altra, en una societat que reclamava la nostra participació. I nosaltres, en tot moment, hem intentat ser responsables amb aquest compromís.

Avui, després de 130 anys de lluites i conquestes, milers de treballadores i treballadors continuen confiant en la Unió General de Treballadors. Segurament és perquè el sindicat, malgrat els contratemps, s’ha mantingut i es mantindrà ferm en la seva comesa, complint amb honestedat el mandat històric rebut dels nostres avantpassats, amb els seus compromisos, objectius i responsabilitats.

Però això no acaba. La història continua. Les pensions, els salaris, la igualtat entre homes i dones i/o tants altres conflictes que ens han portat al carrer a mobilitzar-nos per les nostres legítimes aspiracions, per les nostres llibertats i per fer del món un lloc millor, continuen sent el nostre horitzó, la pedra angular del nostre sindicat. I tot això no seria possible sense el compromís de la nostra gent, dels actuals ugetistes, que dia a dia als seus centres de treball estan lluitant i treballant de valent per demostrar què significa dedicar-se a una de les causes més nobles que pot tenir un ésser humà: la dedicació a la defensa dels interessos dels altres.

Ens hem equivocat  moltes vegades, però moltes més l’hem encertat. Se’ns podrà criticar per les nostres accions, però penseu que allí on hi hagi una injustícia que erradicar, sempre hi haurà un home o una dona de la UGT per aconseguir-ho. Salut!

Leave a comment