Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ‘Un nou curs amb pandèmia’

Article de Josep Mª Ibáñez, secretari del Sector Educació de la UGT-Serveis Públics de les Terres de Lleida

d272c6a7-d836-4204-9f38-65ab283fa8ebTots els inicis de curs sempre són il·lusionants i emocionants per a tothom. És evident que per alguns més que uns altres, i sobretot pel Departament d’Educació que per aquestes dates ja ens té acostumats a les seves famoses rodes de premsa anunciant com anirà vestit aquest nou curs escolar. El que més gràcia em fa de tot això és que s’anuncia amb una expectació màxima i tot queda en això, en un vestit que encara va gran i s’ha d’acabar d’encaixar. I s’ha de fer amb el diàleg amb els agents socials representats en la Junta de personal docent, amb els sindicats, que ve a ser com el comitè de qualsevol empresa, i evidentment, amb les direccions dels centres, docents i famílies.

I això ho dic perquè la comunicació amb els sindicats sobre alguns temes importants, com són els protocols de salut escolar, no existeix. Hem vist com més d’una vegada han sortit publicats a la premsa a la mateixa vegada que ho estàvem parlant a la corresponent taula de negociació. Les direccions dels centres de Secundària s’estan queixant que a data d’avui encara hi ha moltes incògnites respecte al que va anunciar el Sr. Conseller, com el fet de suavitzar quarantenes, barreja de grups bombolla al pati, festes a l’exterior, activitats extraescolars i colònies. Si s’ha de fer alguna sortida a l’estranger, com ho organitzem, com organitzem la feina dels alumnes que no faran la quarantena i els que si la faran. Un altre cop em temo que serà sobrecarregar al docent de més feina. Personalment, penso que relaxar les mesures sanitàries quan estem veient que a països com Israel estan en mig d’una sisena ona, no penso que sigui la millor solució. S’ha de ser caut i molt prudent amb aquest virus, ja que la vacunació ens està donant una falsa sensació de seguretat i estem veient com gent vacunada es torna a contagiar. Estem veient com la variant Delta està causant estralls i en alguns països ja han hagut de reimposar restriccions i posar a correcuita una tercera dosi de la vacuna.

Des del sector Educació de la UGT Serveis Públics trobem molt positiu que s’hagi apostat sempre per la presencialitat, igual que ja es va començar el curs passat. Mai ens hem oposat a això, però sí que havíem de vetllar per davant de tot per la màxima seguretat tant dels docents com dels alumnes. En aquest sentit, dilluns ens vam trobar que hi havia centres on encara no havien arribat les mascaretes i eren els mateixos docents qui se les havien de comprar.

Hem de tenir en compte que els alumnes menors de dotze anys encara no estan vacunats, i tampoc un tant per cent important dels majors de dotze anys, ja sigui perquè no volen o perquè encara no han pogut. I això és important que ho subratllem, ja que entre aquest col·lectiu de no vacunats també es troben alumnes que per edat encara no poden però que voldrien vacunar-se, com poden ser els alumnes que compliran els dotze entre els quatre mesos que resten. Per això no ens estranya que davant aquesta incertesa molts centres continuïn amb les mateixes mesures que el curs passat. Perquè una de les coses que també es demanen des del Sector Educació de la UGT-SP és que tots els protocols de salut escola aprovats tinguin una certa perdurabilitat en el temps, que hi hagi una planificació de llarga durada i que no estiguem canviant-los cada dos per tres. Direccions, docents i famílies ho agrairan.

Leave a comment