Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT treballa en un preacord per millorar les condicions econòmiques i laborals d’uns 6.000 treballadors del sector carni a la demarcació de Lleida

La UGT-Terres de Lleida ha fet aquest dijous balanç de la situació que viuen les indústries càrnies en l’àmbit estatal. Un sector que a nivell de Lleida afectaria uns 6.000 treballadors. La responsable d’Alimentació de la FICA a Catalunya, Alicia Buil, ha explicat que aquest dilluns s’han desbloquejat les negociacions del Conveni d’Indústries Càrnies, i que ara Govern de l’Estat, sindicats i empresa estan treballant en un preacord que milloraria les condicions laborals de 30.000 treballadors a Catalunya.
IMG_4455 (1)Aquest acord suposaria un increment del plus de nocturnitat de 40 euros al mes; un increment salarial del 2,5% durant els anys 2018, 2019 i 2020, amb una posterior revisió tècnica que s’aplicaria ja al 2021; l’obligació d’aplicar el conveni col·lectiu a totes les persones del sector, inclús a les empreses de serveis i multiserveis; que els auxiliars de veterinària siguin reconeguts com a tècnics no titulats; a més de la creació d’un observatori per estudiar la bretxa salarial en el sector carni.
“Estem molt satisfets amb el que hem aconseguit”, ha apuntat Buil, “principalment amb el fet que el Govern de l’Estat entri a treballar-hi”. El següent pas és ara sotmetre aquest preacord als delegats i delegades del sindicat, així com als òrgans de decisió de la UGT. En cas d’acceptar-se per part de les bases, s’aprovaria el conveni. L’objectiu final del sindicat és “posar el conveni carni al nivell del què ha de ser. La indústria càrnia a l’Estat espanyol representa la quarta indústria del país, i els seus treballadors no estan ni al nivell econòmic ni social que els hi pertoca”, ha afegit Buil.
Per la seva part, Antonio Rodríguez, secretari general de la FICA a Lleida, ha recordat que fa molt temps que treballen per millorar les condicions de treball dels treballadors del sector carni. “Encara està molt lluny una solució definitiva, però com a mínim l’administració s’ha posat les piles”. I ha afegit: “No podem permetre les condicions de treball infrahumanes en les quals s’està treballant ara: sense horaris, sense jornada laboral…”.

Leave a comment