Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida preveu pujades als salaris de tots els convenis

La UGT-Terres de Lleida ha celebrat avui dilluns una assemblea de delegats i delegades per informar-los sobre el ‘Acuerdo Nacional para el Empleo y la Negociación Colectiva’, al qual han arribat sindicats i patronal després d’un llarg i dur procés de negociació. Posteriorment, el sindicat sotmetrà en assembla la ratificació d’aquest acord.

IMG_0382“Avui és un dia molt important”, ha assegurat José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, durant la sessió. I és que després de molts mesos de lluita, amb el canvi de Govern s’ha fet palès un canvi i després d’una dura negociació s’ha aprovat aquest acord. Entre d’altres punts, preveu una pujada del 2% del salari en tots els convenis, a més d’1% en funció dels beneficis i la productivitat de cada empresa; a més d’un sou mínim de 1.000 euros en tots els sectors -aquesta mesura ha d’estar vigent en totes les empreses a partir del 2020.

Un altre aspecte que ha remarcat Aguilà del plec de millores és la flexibilitat horària en la jornada laboral, “per trencar amb la rigidesa de la jornada laboral i poder comptabilitzar millor la vida laboral i la familiar”.

IMG_0386Per la seva part, la secretària de Política Sindical de la UGT de Catalunya, Núria Gilgado, ha explicat que l’objectiu principal del ‘Acuerdo Nacional para el Empleo y la Negociación Colectiva’ era la redistribució de la riquesa. “I ara gràcies a aquest acord podrem recuperar els salaris perduts en els últims cinc anys”, ha apuntat. En aquest sentit, ha explicat que al 2020 cap categoria professional podrà cobrar menys de 14.000 anuals. Una mesura que permetrà a molts treballadors, principalment del sector Serveis que es on es registren els salaris més baixos, guanyar en qualitat de vida. “Millorarem els salaris de gent, que no hauran de viure per sota del llindar de pobresa com estan fent fins ara”, ha afirmat Gilgado.

 

Leave a comment