Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

LA UGT-TERRES DE LLEIDA, EN CONTRA QUE ELS TREBALLS EN BENEFICI DE LA COMUNITAT ES PORTIN A TERME ALS PROPIS JUTJATS

En el dia d’ahir el Departament de Justícia va fer públic el protocol d’actuació de les persones que realitzen Treballs en Benefici de la Comunitat (TBC).
Com a representant dels treballadors em preocupa que el Departament de Justícia pretengui introduir en les oficines judicials a persones que no compten amb la formació necessària i que no estan sotmesos a llei ni cap reglament tal com sí ho estem els funcionaris d’aquesta Administració. Entre les tasques que el Departament assenyala que poden ser pròpies dels TBC, es troben les següents:
1. Tasques de suport auxiliar
– Suport per fotocòpies
– Suport per escanejar
– Suport per foliar
 – Suport per ordenar arxius i documentació
 – Trasllat de caixes d’arxius o d’altres objectes
 – Cercar expedients
– Preparar carpetes
 – Ensobrar
3. Participació a rodes de Reconeixement.
4. Suport / Acompanyament a persones amb mobilitat reduïda (Persones grans o amb alguna discapacitat)
5. Neteja d’exteriors i / o zones enjardinades.
En relació a les tasques 4 i 5 aquest sindicat no té res a objectar, però no així respecte a la resta de tasques que se’ls pot assignar atès que constitueixen funcions del cos d’auxili judicial.
Ens preocupa que el Departament pretengui substituir la manca de mitjans personals per TBCs. Aquest sindicat va denunciar el juny d’aquest any aquesta qüestió i va rebre a través de la premsa les següents respostes de dos càrrecs del Departament.
justicia
Ens sorprèn doncs que en el protocol s’assigni als TBC la funció de “suport a fer fotocòpies”. El llenguatge usat pel Departament pretén emmascarar el que és una funció pròpia dels treballadors d’aquesta Administració.
El Sr. Colet, secretari general del Departament de Justícia, afegia a la nostra denúncia el següent: “Nosaltres voldríem contractar més persones; però com que la Llei general Pressupostària de l’Estat ens ho prohibeix, fem servir aquestes persones que compleixen una pena, ja que col·laborar amb els serveis judicials també és un Treball per a la comunitat “, ha subratllat.”
Per a aquest sindicat es posa d’evidència que es pretén cobrir amb personal aliè a l’Administració llocs de treball. Afegim que les matèries amb què treballem són especialment delicades i que el fet que un TBC ferm un full manifestant que no violarà la Llei Orgànica de Protecció de Dades no suposa cap seguretat.
Per aquest motiu hem tramès escrits al jutge degà de Lleida i al secretari coordinador perquè no acceptin a les seves oficines judicials a persones que realitzen TBC, creiem que hi ha molts espais on aquestes persones poden complir les seves penes, els jutjats i tribunals no són el lloc més idoni per a això.

Leave a comment