Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida, a la concentració “per unes pensions dignes”

El sindicat UGT-Terres de Lleida ha participat avui en la concentració que s’ha celebrat a Lleida convocada per la Marea de Jubilats ‘Per unes pensiones dignes!’, una protesta que rebutja la pujada del 0,25% d’aquest 2018, ja que consideren que aquesta ‘millora’ és insuficient.

5a2532a3-2120-4bf7-9086-5123f5134c3c (1) dbadb889-19fc-4207-a8ef-c1bae3228620

Cal recordar que el sindicat va recollir signatures durant el mes de gener per presentar-les a la ministra d’Ocupació i Seguretat Social per intentar millorar la situació que viuen els pensionistes actualment.

Aquestes mobilitzacions s’emmarquen dins de la campanya posada en marxa per la UGT contra la “merda” del 0,25% d’increment de les pensions per aquest any i denunciar el foment de plans de pensions privats que fa el Govern mentre retalla les pensions públiques. Per tot plegat, la UGT de Catalunya fa una crida a tota la ciutadania perquè s’impliqui en les concentracions que es realitzaran per assegurar el sosteniment del sistema públic de pensions.

L’esgotament de tots els processos de diàleg amb el Govern de l’Estat que no planteja cap tipus de resposta, fa que la mobilització sostinguda i constant sigui la única sortida fins que el Govern doni marxa enrere. I hem de tenir molt clar que no podem deixar la lluita pel futur de les pensions únicament en mans de les persones pensionistes, el problema és de tota la societat, és per això que és fonamental que participem tota la ciutadania i acompanyen als pensionistes en totes les mobilitzacions.

Des de la UGT de Catalunya reclamem la derogació de l’Índex de Revalorització i el Factor Sostenibilitat que empobreix als actuals i futurs pensionistes, la recuperació del poder adquisitiu perdut per les pensions des de la seva no revalorització per l’increment de preus al consum, la reforma immediata de les fonts de finançament que permeti que el sistema pugui finançar-se addicionalment amb impostos, l’eliminació de les reduccions de cotitzacions i alliberar al Sistema de la Seguretat Social de les despeses que suposen les bonificacions a la contractació.

Leave a comment