Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT i CCOO de Lleida es manifestaran aquest Primer de Maig a Tàrrega per donar suport als treballadors d’Indox

Els sindicats CCOO i UGT de les Terres de Lleida es manifestaran aquest Primer de Maig a Tàrrega, enlloc de fer-ho a la ciutat de Lleida com és habitual, per donar suport als treballadors de l’antiga Indox, que estan pendents de la decisió del jutge mercantil sobre l’ERO per a la totalitat de la plantilla. Sota el lema ‘Precarietat és explotació!’, la mobilització, que sortirà a dos quarts d’una del migdia de la plaça Riambau i finalitzarà davant de l’Ajuntament de la capital de l’Urgell, vol servir per evidenciar que “la crisi encara no ha acabat” i reclamar “feina i uns salaris dignes i una major protecció social” per al conjunt dels treballadors i per expressar el rebuig al consorci sanitari.

968860

La UGT i CCOO de Lleida han decidit celebrar enguany la manifestació conjunta amb motiu del Primer de Maig a Tàrrega per tal de poder “estar allà on hi ha els problemes”. D’aquesta manera ambdós sindicats volen sonar suport a la plantilla de l’antiga Indox, que esperen la decisió del jutge sobre l’ERO presentat per a la totalitat de la plantilla, després que els treballadors es neguessin a signar l’expedient. No és el primer cop que CCOO i la UGT porten la manifestació del Primer de Maig fora de la ciutat de Lleida, de la mateixa manera que ja van fer a Cervera per la crisi de Lear, a Balaguer per Impacsa o el 1997, que es van desplaçar també fins a Tàrrega per reivindicar la línia ferroviària Lleida-Manresa-Barcelona.

Sota el lema ”Precarietat és explotació!’, les organitzacions sindicals volen fer visible que tot i que els indicadors macroeconòmics mostrin una certa recuperació, “la crisi encara no ha acabat” i sobretot per a la classe treballadora, segons la secretaria general de la UGT de les Terres de Lleida, Núria Solé.

Solé ha fet al·lusió directa a la manca d’expectatives laborals entre els joves i ha qualificat “d’involució democràtica” temes com ara la ‘llei mordassa’ o el tractat de lliure comerç que estan negociant la UE i els Estats Units.

Altrament, la mobilització també vol servir per manifestar el rebuig a la creació del consorci sanitari de Lleida que el Govern vol posar en marxa “malgrat les 38.000 signatures i les 12.000 al·legacions en contra i l’oposició del Parlament”, segons Sellés.

Enguany el Primer de Maig coincideix amb la commemoració del 125è aniversari de la primera manifestació que es va celebrar en aquesta data per reclamar drets socials i laborals per a la ciutadania, segons ha recordat Núria Solé.

Leave a comment