Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT i CCOO convoquen vaga indefinida a tots els centres de treball del Grupo Jorge

UGT i CCOO han decidit convocar una vaga indefinida a tots els centres de treball de l’empresa càrnia Grupo Jorge a Catalunya, després que aquesta hagi anunciat la seva intenció de traslladar l’activitat productiva de l’empresa fora de Catalunya, fet que podria comportar la pèrdua d’entre 1.300 i 1.500 llocs de feina.

ugt-primayorLa UGT i CCOO, sindicats majoritaris al sector carni a Catalunya, registraran dimecres al Departament de Treball una vaga indefinida en tots els centres de treball del Grupo Jorge a Catalunya (a les comarques d’Osona i al Pla d’Urgell).

CCOO i UGT porten denunciant davant la Inspecció de Treball que les cooperatives de treball associat que operen al Grupo Jorge no compleixen la llei catalana de cooperatives, que sotmeten als treballadors i treballadores del Grupo a condicions de treball indignes, amb ritmes de treball inhumans i amb salaris de misèria per sota del conveni col·lectiu del sector. Així mateix, UGT i CCOO també han denunciat que el Grupo Jorge es fa valer de falses cooperatives i falsos autònoms per degradar les condicions laborals dels treballadors i treballadores, augmentant així el seu marge de beneficis.

Ambdós sindicats consideren que no es pot cedir al xantatge i vulneració de drets del Grupo Jorge i demanen la implicació del Departament de Treball i de la Inspecció de Treball.

Leave a comment