Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT denuncia que els treballadors del ‘Canyeret’ passen fred

Al mes d’octubre de l’any 2010 la llavors Consellera de Justícia, Montserrat Tura, inaugurava les obres d’ampliació de l’Edifici del Canyeret amb el vistiplau de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. Aquell dia uns quants de nosaltres vàrem protestar activament davant aquest projecte que suposava una inversió econòmica d’aproximadament, 5.293.088,33 euros i havíem de tenir una durada de dos anys.

justicia
Doncs bé 4 anys i 3 mesos més tard no tan sols no han finalitzat les obres al Canyeret degut a nombroses errades en el projecte inicial indegudament controlat pel Departament de Justícia sinó que a més a més la inversió de prop d’un milió d’euros en el sistema de climatització de tot l’edifici ha demostrat, després de més de dos mesos des de la seva implementació, que no respon ni soluciona els problemes crònics que patim les treballadores i treballadors d’aquest edifici. Continuem amb estufes aprop de les taules a causa del fred, hem de fer diàriament nombroses incidències perquè o bé la maquinària no tira o bé es para o bé no arriba ni a engegar-se.

Voleu dir que no tenim un altra feina a fer que està constantment reclamant al personal de manteniment? Després d’una despesa d’un milió d’euros és normal els problemes que tenim? No, no són pas normals els nostres problemes però indigna molt més ser conscients que els diners invertits en aquest inútil edifici (desconeixem realment l’abast dels milions d’euros que finalment ha suposat aquesta gegantina obra i el manteniment de què suposa tenir un edific vell amb deficiències incorregibles) hauríem pogut servir per construir un edifici nou que realment no dónes tants problemes ni a la ciutadania de Lleida ni a les persones que hi treballem. Crec que des del mes d’octubre de 2014 l’Ajuntament de Lleida és molt conscient que li hem sol•licitat que la part d’obra que li correspon gestionar es doni per finalitzada, se senyalitzin correctament la carretera, es posin passos de vianants, senyals de velocitat reduïda i finalment s’obri tota la zona que en comptes d’un jardí sembla ja un niu de brutícia donat que no s’hi fa cap tipus de manteniment. Davant de tot això el que potser ara és més notable és el patiment dels treballadors que estan a la nova zona d’accés a l’audiència.

El personal de seguretat i mossos d’esquadra treballen a una temperatura aproximada d’entre 12 i 13 graus, fet que he mesurat jo mateixa en el dia d’avui, i la persona destinada a l’Atenció a l’Usuari té entorn d’uns 16 graus de temperatura. Aquí ve ara la nostra advertència al Departament de Justícia: Sol•licitem el canvi de la porta d’accés al Canyeret o bé tornarem a denunciar formalment l’incompliment de la normativa de salut laboral davant el Departament de Treball. 

Leave a comment