Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT denuncia a ADIF per l’excés de calor a l’interior de l’Estació de Renfe de Lleida

 UGT-Terres de Lleida ha portat com a prova davant la Inspecció de Treball un quadre de les temperatures de l’interior de l’Estació de Renfe de Lleida del passat dia 6 de Juliol. En els termòstats es pot comprovar com a les 6h i 22m els graus centígrads eren de 29,5, moment a partir del qual les temperatures comencen a enfilar-se fins els 36,4 graus a les 20h. La situació no es nova, sinó que fa temps que es repeteix i, també, com és lògic, afecta als clients del servei de trens d’aquest equipament. 

Temperaturas tomadas el día 6 de julio de 2015 en la estación de Lleida1

Per aquest motiu, la UGT-Terres de Lleida ha presentat davant la Inspecció de Treball una denúncia contra ADIF (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries)  tenint en compte que, segons el RD 486/1997 (pel qual s’estableixen les disposicions mínimes deseguretat i salut als llocs de treball) en el seu Annex III diu que la temperatura dels locals en els quals es portin a terme treballs propis d’oficines o similars serà d’entre els 17 i els 27 ºC. Així mateix –diu també la normativa- la temperatura dels locals on es portin a terme treballs lleugers oscil·larà entre els 14 i els 25 ºC.

Tenint en compte que el personal que pateix aquest excés de calor es troba situat als 2 Vestíbuls de l’Estació de Lleida, fent tasques similars a les d’una oficina durant diverses jornades, la UGT exigeix a la Inspecció de Treball que actuï urgentment per determinar si és legal que els treballadors i treballadores d’ADIF portin a terme la seva activitat en aquestes condicions termohigromètriques. En aquests vestíbuls s’hi troba la seguretat de l’estació, el control de ‘check-in’, el personal d’AVE, Atendo…

Actualment hi ha afectats per aquesta situació 10 treballadors en torn de matí i 11 en torn de tarda.

Leave a comment