Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT demana a Justícia que cobreixi places amb funcionaris o interins

Darrerament, en els jutjats, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya està utilitzant persones “que no tenen la formació i l’habilitació necessària per a fer les tasques que, per normativa, son atribuïdes al personal funcionari de l’administració”. UGT avisa que “en les oficines judicials es tramiten expedients que contenen dades de caràcter confidencial i privades o informes, de tota mena, els quals no haurien d’estar a l’abast de cap persona aliena a l’oficina judicial que correspongui”. Aquesta pràctica pot estar vulnerant, “de forma sistemàtica”, la llei de protecció de dades, segons el sindicat.

justicia

 Aquestes persones, que han estat condemnades a fer treballs en benefici de la comunitat “poden estar assignades a altres tasques més profitoses per a la societat i per a ells mateixos”.

 Hem detectat aquesta situació a diversos jutjats de Tarragona i el responsable del sector de la província, Jordi Giménez, ja ho va denunciar el passat 29 d’abril, “sense obtenir-ne resposta. Això ha portat a fer públic aquesta situació a Tarragona.

 La responsable de justícia de la UGT a Lleida, Sònia Gatius, malgrat que a Lleida aquestes persones no están a les oficines judicials sinó que fan tasques de guía, vol advertir al Departament de Justícia i al seu responsable a Lleida:

 “No és de rebut que aquesta gent estiguin treballant dins de les oficines. La legislació sobre custòdia de documents és molt estricta”, afirma Gatius.

 La UGT de Lleida insta al Departament de Justícia de la Generalitat a no intentar introduir a aquestes persones a les oficines judicials de Lleida, ja que les places s’han de cobrir amb funcionaris o bé amb interins,  i les vacants s’haurien de cobrir de forma àgil, no com fins ara, i en cas que aquesta mesura es vulgui estendre a Lleida, des de el sindicat mobilitzarem a tot el personal per paralitzar-la.  

 

 

Leave a comment