Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT del segle XXI

Ja han passat uns quants dies des de que vaig arribar a la secretaria general del meu sindicat la UGT Terres de Lleida. En aquests dies he estat repassant tota la meva trajectòria en la meva organització, sembla abans d’ahir, però han passat molts anys des de que vaig començar, molt  jove, amb 22 anys.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

He ocupat llocs de responsabilitat, gairebé sempre compaginant-los amb les meves obligacions professionals. Han estat anys apassionants per les meves responsabilitats en formació, àrea institucional i altres més internes malgrat les dificultats que han anat sorgint he comptat amb el recolzament i la inestimable i fraternal ajuda dels meus companys i companyes.

La UGT és una organització històrica, amb 128 anys, un valor afegit que ens honra i que ens obliga a continuar fent història.

En aquests moments hem donat un pas molt important, afrontant processos de fusió de les anteriors 7 grans federacions de la UGT, en les 3 noves federacions que han de ser la pedra angular d’aquest sindicat per continuar defensant els mateixos valors; la llibertat, la justícia social, la igualtat i la solidaritat de la classe treballadora. Encarant el futur a les noves realitats, als nous temps fent una aposta ferma per avançar en el treball conjunt en els si de les plataformes socials i amb les quals podem compartir i fer arribar el missatge de defensa dels drets laborals i socials a un nombre més gran de persones.

Sóc conscient que no ho tindrem fàcil, la conjuntura social, política i laboral no ens es gens favorable. En aquesta situació de crisi que estem vivint i que alguns veuen com una oportunitat, nosaltres constatem l’increment de la precarietat i la pèrdua dels drets conquerits, els quals hem de tornar a reivindicar com si fossin nous.

La conflictivitat laboral i social no s’atura, hem de lluitar en el dia a dia contra els descrèdit maliciós. Però continuarem mantenint-nos ferms en la defensa dels nostres drets, i sobretot en la defensa dels drets de la classe treballadora.

Hem de potenciar la participació i la integració dels joves en les estructures sindicals. Ells, els joves, coneixen i pateixen de primera mà les dificultats actuals.

Hem de continuar fent costat als nostres jubilats, ells millor que molts saben del sentit de les paraules sacrifici, treball, i esforç.. Hem de lluitar per continuar tenint un sistema públic de pensions dignes i revaloritzades al cost de la vida, no podem donar un pas enrere en aquest sentit. Tots tard o d’hora hi hem d’arribar.

És la meva responsabilitat i la del secretariat que inicia aquesta etapa al sindicat ajudar en la consolidació de a cohesió interna, per aconseguir que tot aquest procés de fusions de les nostres federacions, doni el fruit desitjat.

Tinc molt clar, tenim tots molt clar, cap on volem anar, amb diàleg, compromís i treball, cap a  una organització; la UGT del segle XXI, on no hi sobra ningú i tots som necessaris.

Jose Luis Aguilà

Secretari General de les Terres de Lleida

Leave a comment