Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Joves d’Avalot ‘enterren’ a Lleida la generació millennial

photo_2021-04-22_13-34-36L’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya ha celebrat aquest dijous al matí a Lleida l’enterrament de la generació millennial, la més preparada acadèmicament parlant, però alhora la més castigada en el mercat laboral. L’acte, que s’ha dut a terme de forma simultània en diversos punts del territori català, és una denúncia a la situació laboral que pateix aquest col·lectiu.

“Som una de les generacions més ben preparades de la història. Tenim graus, postgraus i màsters. Ens van dir que estudiéssim per tenir un futur millor. Nosaltres hem complert la nostra part. I ara ens trobem que les dades d’atur juvenil dupliquen les de l’atur en general“, explica Cristina Domènech, secretària d’Organització d’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya.

photo_2021-04-22_13-34-40

Per la seva banda, José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, ha exigit revertir la situació del jovent com una realitat necessària per a la nostra societat. “Ells són el futur i se’ls ha de tenir en compte. Tenim gent molt preparada, amb moltes ganes; i no els hi podem girar l’esquena“. I ha afegit: “Hem de posar fi a la precarietat, la temporalitat i els contractes de mínims que tenen. Cal erradicar aquesta situació i treballar per un futur millor per aquesta generació”.

photo_2021-04-22_13-34-48

Informe ‘Generació enterrada’
L’atur juvenil ha patit un increment del 48,45% en un any. Així mateix del total de contractes signats per joves, prop del 90% són temporals, segons dades publicades en l’informe ‘Generació enterrada: la crítica situació del jovent a Catalunya’. Unes xifres que dificulten, i molt, l’emancipació; és per això que només un 18,6% dels joves a Catalunya ho aconsegueixen. En aquest sentit, també cal destacar que avui dia la majoria dels joves estan totalment desprotegits, sense cap prestació específica de desocupació i sense accés a determinats ajuts que els exclouen. I és que només un de cada deu joves rep un subsidi  o prestació.

La situació actual tampoc ajuda. La pandèmia ha perjudicat especialment al jovent, fent que aquesta generació sigui la que té major risc de patir i exclusió social. Els seus contractes temporals són els primers que s’han trencat arran de la crisi de la Covid-19, “una crisi que hem enllaçat amb l’anterior i que, si no es posa remei, també enllaçarem amb la següent”, apunten des d’Avalot.

photo_2021-04-22_13-34-59

Leave a comment