Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Les dones treballem gratis de l’11 de novembre al 31 de desembre

jotreballogratisLa UGT ha engegat la campanya #JoTreballoGratis per denunciar que a l’Estat espanyol, aquest any, les dones treballem gratis des d’aquest dimecres, dia 11 de novembre, i fins al final d’any, a conseqüència de la bretxa salarialAmb aquesta campanya la UGT pretén conscienciar a totes les treballadores i treballadors sobre aquesta discriminació per raó de sexe, que té una repercussió severa en els salaris de les dones i que s’accentua encara més després de la jubilació, provocant que un elevat percentatge de dones -que han tingut una ocupació al llarg de tota la seva vida- tinguin pensions més baixes i passin a estar en risc de pobresa. Així mateix, la pandèmia ha donat visibilitat a sectors fortament feminitzats que han estat al capdavant de la crisi sanitària amb salaris baixos i condicions de treball inferiors a les dels companys homes.

Segons la font Eurostat, amb dades referides al 2018, la bretxa salarial (en salari hora), a la UE és del 14,8%, a la zona euro del 15,9%, i en el cas d’Espanya la bretxa salarial és del 14%, de manera que les treballadores espanyoles treballen gratis des de l’11 de novembre fins al 31 de desembre de 2020. Són 51 dies que les dones treballem més que els homes si poguéssim optar a obtenir els mateixos guanys.

En comparativa amb la campanya de l’any passat, s’ha reduït la bretxa salarial en 4 dies menys, però encara ens queden molts anys (fins al 2046 segons la CES) per aconseguir, amb aquest ritme, la igualtat salarial plena. I més si se segueix retardant la directiva europea sobre Transparència Salarial, que ara ha passat del 4 de novembre al 15 de desembre.

 

Material complementari:

Leave a comment