Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jornada formativa de la UGT-Terres de Lleida, centrada en la prevenció, l’alimentació i l’esport

jornada-salut-ponencia-marta-romera-26042021La UGT-Terres de Lleida ha organitzat aquest dilluns la jornada ‘Prevenció, alimentació i esport, repercussió i beneficis en la salut laboral‘, una xerrada que s’emmarca en les accions programades pel sindicat pel Dia Mundial de la Seguretat i la Salut a la feina, que se celebra el 28 d’abril.

La sessió s’ha iniciat amb la intervenció de Josep Bonet, coordinador tècnic de Salut Laboral de la UGT de Catalunya, qui ha remarcat la importància de la prevenció als centres de treball i dels canvis estructurals que ha comportat la pandèmia de la Covid-19. “Hem passat de treballar als centres de treball, a fer-ho des de casa. I és necessari canviar protocols i maneres de fer. És per això que és tan important l’actuació dels tècnics experts en prevenció”, ha apuntat Bonet.

Des del sindicat s’ha detectat una falta de previsió de les empreses amb els plans d’autoprotecció, i és que aquests no recullen els problemes que es poden ocasionar arran de la pandèmia. En aquesta línia, el coordinador tècnic de Salut Laboral de la UGT de Catalunya ha explicat que considera que els manuals d’autoprotecció han d’estar presents en totes les empreses. “En matèria de prevenció, la majoria d’empreses no estan fent la seva feina; ni tenen un seguiment de la situació, ni tenen procediments davant la prevenció de contagi”, explica Bonet. En aquest sentit, considera que després d’un any de pandèmia, “durant el qual hem après molt”, també han detectat “que la feina encara no s’acaba de fer correctament”.

Marta Romera, dietista integrativa, ha presentat una ponència sobre la importància de l’alimentació per rendir més a la feina. Uns hàbits de vida saludables, apostar per aliments reals (principalment fruites i verdures, però també greixos de qualitat, proteïna, llegums, fruits secs… i molta aigua) i cuidar els hàbits alimentaris són vitals en el nostre dia a dia.

“Si tenim tota l’activitat concentrada en el nostre estómac (si hem menjat plats copiosos, picants, molt greixosos…), no podrem rendir al 100%, ni tindrem la ment activa i desperta”, ha explicat Romera. És per això, que ha recomanat als participants apostar per plats on no hi faltin els vegetals, la proteïna, els greixos saludables (oli d’oliva verge extra) i l’aigua. També ha aconsellat preparar-nos els plats de forma atractiva i molt visual, i deixar de banda la verdura bullida i els plats més tradicionals. Pasta de carabassó, lasanyes vegetals i/o verdures saltejades al wok, són algunes de les propostes, inclús per la gent que fa alguna de les menjades de ‘tupper’.

Javi Jaramillo, entrenador personal i coach en alimentació saludable, ha explicat amb exemples pràctics la importància de l’esport i el descans per rendir més al lloc de treball. També ha ofert als participants diversos ‘tips’ per treballar la higiene postural i una sèrie d’exercicis pràctics amb moviments articulars, per corregir la postura i les molèsties arran dels mals hàbits o treballs repetitius.

Jaramillo també ha donat molta importància a l’activitat física diària, “per tenir més energia, però alhora per rendir molt més al lloc de treball. És important dedicar-nos una estona a nosaltres, desconnectar de tot i cuidar-nos”, ha explicat.

Finalment, ha ressaltat la importància d’un bon descans per aconseguir millor resultats al nostre lloc de feina. Regular els horaris de les menjades, entrenar diàriament, limitar la cafeïna i evitar les pantalles abans d’anar a dormir són alguns dels consells que ha ofert als participants.

Leave a comment