Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ‘Funcionaris apalancats’

Article de Josep Mª Ibañez, secretari del Sector Educació de la FeSP-UGT Terres de Lleida

d272c6a7-d836-4204-9f38-65ab283fa8ebQuan el Sr. Bargalló va dir que “hi ha un tant per cent de funcionaris que estan apalancats de puta mare”, a un funcionari com jo, se li queda cara de moniato, com a molts de vosaltres, sigueu o no funcionaris. Cert és que de tot n’hi ha a tot arreu, com també hi ha apalancats a les empreses privades o a la política. La gravetat d’això recau en el fet que ho diu un conseller d’Educació del Govern de la Generalitat de Catalunya, i d’un partit d’esquerres, la qual cosa encara em deixa més perplex. Tampoc sé si això ho diu per experiència pròpia o perquè dins de la classe política en coneix a molts d’apalancats i que, a més, cobren una bona pasta. Fet que també és una pena.

Sr. Bargalló, no pot parlar així de més del 60% de la plantilla docent, no ens ho mereixem. Ens passem hores a les aules donant les nostres classes i unes quantes més al centre i a casa, preparant-nos el temari, corregint exàmens, fent tutories, reunions… Fins i tot, fem més hores de les que ens toquen, sense demanar res a canvi. Perquè som treballadors per davant de qualsevol altra cosa i, com a tal, ens agrada fer les coses ben fetes.

Encara no ens hem recuperat de la crisi del 2008 i té el valor de dir-nos apalancats. Ens vau retallar el sou, ens vau treure tres pagues extres, la reducció de les dues hores lectives dels majors de 55 anys, vau retardar el cobrament del primer estadi als nou anys, etc. Crec que els funcionaris i funcionàries de Catalunya ens hem ajustat prou el cinturó quan ens ho heu manat, ens l’hem ajustat tant que fins i tot encara no hem recuperat ni les extres, ni la resta del poder adquisitiu que hem anat perdent des de la crisi, tot i sabent que a la resta de les comunitats autònomes de l’Estat ja s’han posat al dia.

Sr. Bargalló, des de la FeSP-UGT Educació de les Terres de Lleida esperem que recapaciti i que cregui de veritat en els seus treballadors, en els i les funcionàries, interins i interines, substituts i substitutes que s’aixequen cada matí per fer de Catalunya una terra de gent formada per als nous reptes que ens esperen en el futur, on el docent, tan respectat en altres països, ho sigui també aquí. I no caure en els tòpics de sempre perquè això és massa fàcil. Què vol dir que “si ens quedem sense funcionaris per a mi millor”? Que els centres funcionarien millor si tots fóssim funcionaris interins… Depèn, si per a vostè funcionar millor vol dir que jo ordeno i mano i tothom a callar i a obeir, doncs… Vostè hauria de saber que un bon cap no es mesura pel nombre d’ordres que dóna al dia, sinó per saber rodejar-se d’un bon equip que compleixi amb les seves obligacions amb veu i vot per exigir, sense por, els seus drets i unes condicions de treball i sou dignes.

Leave a comment