Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Èxit de participants en la sessió ‘El registre de la jornada de treball’, organitzada per la UGT-Terres de Lleida

IMG_3704La UGT-Terres de Lleida ha organitzat avui dilluns la sessió ‘El registre de la jornada de treball’, una matinal dirigida a delegades i delegats del sindicat, que ha estat tot un èxit. Els participants han pogut aclarir dubtes en relació a l’obligatorietat del registre de la jornada laboral i consultar totes aquelles qüestions que tenen al respecte, principalment sobre com actuar en cada centre de treball.

Demelsa Mateos, secretària d’Organització de la UGT-Terres de Lleida, ha explicat que avui dia, un mes després d’entrar en vigor la nova llei, moltes empreses no saben encara com aplicar aquest control. “Totes les empreses estan obligades a tenir aquest registre i des de la UGT volem donar eines als nostres afiliats perquè puguin negociar-ho amb l’empresa i fer efectiu aquest control”, ha apuntat.

Per la seva banda, Núria Gilgado, secretària de Política Sindical de la UGT de Catalunya, ha explicat que “tot són negatives per part de l’empresa per aplicar aquest registre de jornada”. I ha afegit: “Ens trobem moltes companyies que ni tan sols han parlat sobre el tema amb els seus treballadors”. Sense oblidar les pràctiques fraudulentes que el sindicat es troba, com per exemple fer signar una fulla mensual als treballadors com a registre de la jornada. En aquest sentit, Gilgado argumenta que aquestes accions porten a que l’any 2018 es registressin 77 milions d’hores extraordinàries només a Catalunya, la meitat sense pagar. És per això, que ja ha avançat que les empreses que no s’acullin a la normativa  tindran una sanció de la Inspecció de Treball, que podria anar del 600 als 6.000 euros.

En la sessió ‘El registre de la jornada de treball’, celebrada de 10.30 a 13.30 hores a la Sala Jaume Magre de Lleida, també hi ha participat Ricardo Peciña, subinspector laboral de Treball i Seguretat Social i professor associat de Dret del Treball de la Universitat de Lleida. La jornada l’ha tancat José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida.

Leave a comment